Μέλος της μεγάλης και πολυάσχολης βερολινέζικης ποπ παρέας είναι και ο Hanno Leichtmann ή αλλιώς Static. Το ‘’παρέα’’ είναι μάλλον ο πιο κατάλληλος προσδιορισμός μια και το ‘’σκηνή’’ είναι ένας αρκετά παρεξηγημένος όρος που σίγουρα κουβαλά και το ανάλογο hype, ενώ το ‘’κλίκα’’ φέρνει σε κάτι το πολύ υποχθόνιο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια παρέα και μάλιστα καλή, η οποία μοιράζεται μουσικές καταβολές και ανταλλάσσει συνεργασίες, κάτι που συμβαίνει και στο Flavour Has No Name όπου στα έξη από τα δέκα κομμάτια ο Leichtmann έχει και έναν καλεσμένο.

Έτσι στο αιθέριο Inside your heaven που ανοίγει το δίσκο, συναντάμε την Justine Electra, η οποία μαζί με τον Ronald Lippok ήταν μεταξύ των συνεργατών του Leichtmann και στο ντεμπούτο του Eject your Mind. Ο Lippok, ο οποίος παρεμπίπτοντος είναι το ήμισυ των Tarwater, χαρίζει την φωνή του σε άλλα δυο τραγούδια, δίνοντας κατά κάποιον τρόπο το στίγμα του δίσκου.

Όσοι έτυχε να έρθετε σε επαφή με τον ήχο των Tarwater και ειδικότερα του Animals, Suns & Atoms (στο οποίο συμμετείχε και η Justine) έχετε μια καλή πρώτη άποψη και για τον ήχο των Static. Με λίγα λόγια ένα μείγμα ηλεκτρονικής ποπ και krautrock, στο οποίο συνδυάζονται μελαγχολικοί ηλεκτρονικοί ήχοι με μινιμαλ ρυθμούς και ποπ ρεφρέν, σε ένα στυλ το οποίο είναι αρκετά προσιτό για να αγαπηθεί από τους φίλους της ποπ αλλά και αρκετά περιπετειώδες ώστε να αγγίξει ακόμα και τους οπαδούς της πιο πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής.

Προχωρώντας στα ενδότερα του δίσκου, συναντάμε και άλλους προσκεκλημένους-φίλους του Leichtmann όπως ο αυστριακός Christoff Kurzmann, ο επίσης βερολινέζος Stefan Schneider (ιδρυτής μαζί με τον Lippok των Rococo Rot) και μια αξιαγάπητη παρουσία, η Valerie Trebeljahr των Lali Puna! To Turn On Switch Off είναι ένα ακόμα από εκείνα τα εύθραυστα ποπ τραγούδια με την με την γλυκεία φωνή της Valerie, τα οποία μπορείς να ακούς στο repeat για ώρες.

Πέντε τραγούδια και πέντε instrumental, μια αριθμητική ισορροπία που επεκτείνεται και στο περιεχόμενο του Flavour Has No Name. Ισορροπία ρυθμού και μελωδίας, ηλεκτρονικού και αναλογικού, χρωμάτων και μελαγχολίας, αγάπης και πόνου. Όπως ακριβώς δηλαδή είναι και η ζωή μας...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured