Σωστή εποχή (καλοκαίρι), αλλά εντελώς λάθος χρονολογία (2003) διάλεξαν να παρουσιάσουν τη νέα - πέμπτη κατά σειρά - δισκογραφική τους δουλειά οι Sugar Ray. Και αυτό δεν το λέμε μήπως και το 2003 είναι δίσεκτο (που δεν είναι δηλαδή) και δεν πάει το άλμπουμ τους καλά σε πωλήσεις, αλλά επειδή ο ήχος των πέντε αμερικανών μουσικών μοιάζει να έχει εμπνευστεί περίπου 10 χρόνια πριν! Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μας έδωσαν τα 12 κομμάτια που απαρτίζουν το άλμπουμ "In The Pursuit Of Leisure", τα οποία μοιάζουν να κάνουν στροφή 180° και βουτιά στο χρόνο, από τα ακούσματα που μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια οι Sugar Ray.

Ακούσματα που - από το 1995 όταν ο Mack McGrath και η παρέα του μας παρουσίασαν το πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Lemonade and Brownies" - ήταν ποτισμένα με funk metal, punk και alternative rock, καταφέρνοντας να χαρίσουν ουκ ολίγες επιτυχίες στο γκρουπ από το Los Angeles. Άλλωστε ποιος ξεχνάει κομμάτια όπως το "Fly" (1997) ή "Every Morning", "Some Day" και "Falls Apart" δύο χρόνια αργότερα, που μετέτρεψαν τους Sugar Ray σε ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του ραδιοφώνου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο όλα αυτά είναι παρελθόν. Κάτι το οποίο το καταλαβαίνεις κοιτώντας απλώς το εξώφυλλο του άλμπουμ, όπου βλέπεις τους πέντε - αλά Μεξικάνικο στυλ - Sugar Ray να περπατούν κάτω από τον ήλιο σε μια παραλία.

Το "In The Pursuit Of Leisure" είναι γεμάτο με χαλαρά καλοκαιρινά pop κομμάτια, όπως τα "Chasin' You Around", "Is She Really Going Out With Him?" και "Mr Bartender", χωρίς έμπνευση και ενθουσιασμό. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση το "Blues From A Gun", που ωστόσο δεν αλλάζει το νόημα του άλμπουμ. Δηλαδή ότι είναι αποκλειστικά για τους fan του συγκροτήματος…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured