Πρόκειται για μία από τις κατεξοχήν συλλογές που κυκλοφορούν το καλοκαίρι, δίχως ιδιαίτερες χρονικές αξιώσεις παραμονής στο ενεργό κομμάτι της δισκοθήκες μας. Χιτάκια και 'χιτάκια', πολλές χορευτικές σφήνες και οι απαραίτητες ρετουσαρισμένες ντίσκο αναμνήσεις συνιστούν το συμπαθητικό track list του Alekos Summertime, μιας συλλογής που παίρνει το όνομά της από το γνωστό bar/restaurant Alekos του Καλάμου κι επιμελήθηκε από την Καίτη Φαρμάκη του Nitro 102.5 / Sfera 102,2 και το Νίκο Μάρκογλου του Orange 93,2.

Αρχίζοντας με σχετικό ενδιαφέρον, ήτοι με mid-tempo R&Boειδή ποπ hits, όπως αυτό των Kwan ("Shine"), των Sugababes ("Stronger"), αλλά και πιο γρήγορα τέμπο, όπως το "Must Be Dreaming" του Βρετανικού ντουέτο των Frou Frou, αποκαλύπτει στη συνέχεια το δυσεύρετο χαρτί "If You Need Me" των Ελλήνων Scopitone, που μετατρέπουν το "Αν Μια Μέρα Σε χάσω" σε ένα κεφάτο tribal disco-ειδές house δημιούργημα.

Ανάμεσα σ'αυτά, όμως, υπάρχουν άχρηστες προσθήκες, όπως το περυσινό hit της Eurovision "Never Let It Go" των Afro-Dite, το κάναμε-πιο-ντισκο-από-ντίσκο "Lost In Music" με τους Sister Sledge υπό του ηχητικού ρετούς των Wackside, το "Paris Latino" τραγουδισμένο από τους Star Academy, μέλη των συμμετεχόντων στο Γαλλικό "Fame Story" (προς Θεού!), κάποια dance hits που είχαν ήδη αρχίσει να παλιώνουν πέρσι τέτοιο καιρό, όπως αυτό των Cosmos ("Take Me With You") ή remix σε πολυακουσμένα -μέχρι παρεξηγήσεως- τραγούδια, όπως αυτό στο "All The Things She Said" των t.a.t.u, ή το συνεχιζόμενο γνωστό κόλπο των Funkstar Deluxe, που παράτησαν τον μακαρίτη Barry White κι έπιασαν αυτή τη φορά το Driver's Seat ή το αδιάφορο χαρούμενο χαουζάκι "Hot Stuff" της Ιταλίδας Neja (που είχε κάνει ένα χιτάκι ένα φεγγάρι με το 'All about the money', αν θυμόμαστε καλά).

Οι καλές σττιγμές -που δεν έχουμε βαρεθεί- δεν λείπουν βέβαια: Το funky/deep house "Soulmagic" των Soulmagic, το "In My Eyes" των Sinema και μια δόση από electroclash αποτοξίνωση στο τέλος (το "Millennium Bitch" των Γερμανών Taucher και το "I Hear Your Heartbeat" των ελλήνων Atria με τις σε Anne Clark αναφορές), δίνουν τον απαραίτητο αέρα.

Αλλά τι καθόμαστε και τα ψάχνουμε: Η συλλογή αυτή έχει συγκεκριμένο χρόνο και κανόνες λειτουργίας, που δεν επιδέχονται αυστηρών σχολίων. Μία ακρόαση όχι μόνο δεν μας χάλασε, αλλά σε στιγμές μας έφτιαξε και το κέφι...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured