Σου φέρνουν μία ηλιόλουστη πανδεσία εικόνων στο μυαλό, έστω και σε ασπρόμαυρο frame και background (κι ας θέλει να μας παρασύρει το πολύγχρωμο εξώφυλλο), που όμως δεν παύει να σε μαγεύει με την αίσθηση γλυκόπικρης μελαγχολίας που αναδύουν οι ηλεκτρικές υφές της μουσικής τους.

Το συγκρότημα όπου συμμετέχουν και τρία μέλη των Beachwood Sparks, μας έρχεται από το ηλιόλουστο Λος Άντζελες και θυμίζει πολλά πράγματα από την μουσική που έπαιζαν οι συμπατριώτες τους στα τέλη της δεκαετίας του 60 και του 70. Πιο συγκεκριμένα και για να μπούμε κατευθείαν στο ψητό, οι The Tyde, φέρνουν στο μυαλό μας τους Buffalo Springfield και τον Neil Young, ενώ η φωνή παραπέμπει, τουλάχιστον εμένα, αρκετές στιγμές στον George Harrison.

Όμως, δεν μένουν μόνο εκεί. Οι αναφορές στην βρετανική κιθαριστική pop της δεκαετίας του 90 και σε συγκροτήματα σαν τους Teenage Fanclub και Jesus and Mary Chain, κάνουν τον ήχο τους πολύ πιο σύνθετο και ενδιαφέρον. Και στηριζόμενοι σε αυτές τις καλές και δοκιμασμένες φόρμες, συνδυασμένες με την νεανική τους μουσική ορμή καταφέρνουν να μας κερδίσουν με μερικές σπουδαίες μελωδίες, όπως το single Henry VIII ή το εναρκτήριο A Loner.

Εν κατακλείδι, το Twice -τώρα να σας πω ότι είναι το δεύτερο άλμπουμ τους και ότι το ντεμπούτο τους το είχαν ονομάσει Once, θα σας κάνει να τους συμπαθήσετε περισσότερο;- είναι ένα άλμπουμ πλούσιο σε καλοσχηματισμένες μελωδίες, που συνδυάζουν όλες αυτές τις επιρροές που αναφέραμε, πάντα όμως σε σταθερή επαφή με την εποχή μας...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured