Τρεις συνθέσεις, βασισμένες (οποία έκπληξη!) στην κιθάρα, σε μάλλον νωχελικούς ρυθμούς, ιδανικούς για ένα ηλιόλουστο μεσημεράκι όπως το σημερινό. Οι Meets Guitar δείχνουν να εμπλουτίζουν τον ήχο τους με ελαφρώς περισσότερα όργανα, ξεφεύγοντας έτσι από τον καθαρά ακουστικό ήχο. Λέτε να έβαλε το χεράκι της και εδώ η Homesleep;

Το meantime είναι ένα πολύ όμορφο τραγουδάκι, όπως και το βαλσάκι Memories of golden days, με τις εμβόλιμες μελωδίες από το μαντολίνο (;). Επίσης, ο συνδυασμός των γυναικείων με τα αντρικά φωνητικά, καθώς και η αμερικανίζουσα προφορά δίνει ένα άρωμα αμερικάνικης φολκ, εκλεπτυσμένης όμως με ευρωπαϊκή φινέτσα.

Τους έχουν χαρακτηρίσει "new folk", ένας χαρακτηρισμός όχι ιδιαίτερα εμπνευσμένος είναι αλήθεια, αλλά που τουλάχιστον ανταποκρίνεται στο ύφος τους.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως υπεύθυνος για τα τραγούδια είναι κατά κύριο λόγο ο Gavin Baker, μέλος και των Billy Mahonie. Ο κύριος λόγος που θέλησε να φτιάξει ένα σχήμα σαν τους Meets Guitar, όπως διαβάσαμε στο site του group, είναι για να διοχετεύσει τις συνθέσεις που γράφει και που δεν θα μπορούσαν να παιχτούν από μία instrumental μπάντα όπως οι πρώτοι.

Έχουν ήδη κερδίσει την προσοχή σημαντικών συγκροτημάτων της underground αμερικάνικης σκηνής και όπως ακούμε εδώ, δικαίως. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε το πρώτο τους full length άλμπουμ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured