Στους δύσκολους καιρούς της μη έμπνευσης των καλλιτεχνών, τα best of αναλαμβάνουν τον ρόλο να τους κρατήσουν "ζωντανούς" στο κοινό. Αυτήν την αναπόφευκτη πλέον "καλλιτεχνική" στιγμή αποφάσισε να ακολουθήσει και η μεγάλη Bonnie Raitt, παρουσιάζοντας τα καλύτερά της κομμάτια από το 1989 έως σήμερα. Δηλαδή από τη στιγμή που έβγαλε το πρώτο της άλμπουμ κάτω από την προστασία της Capitol (το περίφημο "Nick Of Time") και το μουσικό άστρο της εκτινάχθηκε στα ύψη…

Η - 54χρονη πλέον - Raitt έδειξε από τα πρώτα κιόλα βήματα της ζωής της την τάση της προς την μουσική και την αγάπη της για αυτήν. Το δισκογραφικό της ντεμπούτο στις αρχές της δεκαετίας του '70 συνοδεύτηκε με κολακευτικότατα σχόλια και πολλοί ήταν αυτή που έσπευσαν να την ανακηρύξουν στο επόμενο μεγάλο αστέρι της αμερικανικής μουσικής. Ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή, καθώς η πορεία της παρουσίασε πολλά σκαμπανεβάσματα. Τουλάχιστον έως το 1989, όπου το "Nick Of Time" την έδειξε τον δρόμο προς την καταξίωση.

Από τότε πέντε ακόμα άλμπουμ κυκλοφόρησε, ενώ δεκάδες κομμάτια της βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των αμερικανικών - και όχι μόνο - charts και ακόμα περισσότερα σιγοτραγουδήθηκαν από χιλιάδες στόματα. Όπως το περίφημο ντουέτο της με τον Bryan Adams στο "Rock Steady", το "Nobody's Girl", το "Not The Only One", το "Lover's Will" και αρκετά ακόμα.

Όλα αυτά συγκεντρώθηκαν μέσα σε ένα άλμπουμ, με συνολικά 18 επιτυχίες της Raitt (εκ των οποίων οι τρεις από το live δίσκο της "Road Tested"), προκειμένου να μας θυμίσει και πάλι την πορεία της προς την κατάκτηση της μουσικής κορυφής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured