Ξεκίνησαν σαν τρίο στην Βρετανία το 1999, ενώ ο βασικός τραγουδιστής Mike Wyzgowski είχε προηγουμένως συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Tricky και ο Paul Oakenfold. Με το που τους άκουσε ο περίφημος John Peel, τους κάλεσε αρκετές φορές να παίξουν στο show του, ενώ το 2001 κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους άλμπουμ, ενώ ένα χρόνο μετά θα ακολουθήσει το παρόν άλμπουμ, κάτω από την ετικέτα της Bella Union.

Έπειτα από αυτά τα άκρως ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία, ας προχωρήσουμε στο ψητό. Εν προκειμένω, την μουσική. Δεν μου κάνει λοιπόν καμία εντύπωση το ενδιαφέρον του Peel, με δεδομένο το καλό γούστου του σεβάσμιου παραγωγού.

Πραγματικά οι Garlic είναι άκρως ενδιαφέροντες και με επιρροές από Pavement και Velvet Underground φτιάχνουν έναν άκρως μαγευτικό ποπ/rock δίσκο. Τα μοτίβα τους σε κάνουν να κουνάς ρυθμικά το κεφάλι σου, ακόμα και όταν αυτά ξεκινάνε μόνο με μία πανέμορφη ηλεκτρική κιθάρα, όπως το Courgette, λίγο πριν μπούν και τα υπόλοιπα όργανα, για να ολοκληρώσουν την ηχητική τους πρόταση.

Ας πούμε το Slave to the Summer, που αναρωτιέμαι άμα το ακούσει ο φίλτατος Stephen Malkmus, πώς θα αντιδράσει. Θα χαμογελάσει ευτυχισμένος για την κληρονομιά που άφησε με την πρώην μπάντα του ή θα σκάσει από τη ζήλια του, που δεν γράφει πλέον τέτοια αριστουργήματα; Γιατί για τέτοιο πρόκειται. Δεν ακούω ρε γαμώτο και ραδιόφωνο για να ξέρω αν το έχει μυριστεί κανείς παραγωγός στα μέρη μας.

Γιατί αυτή η μπάντα ξέρετε αγαπητοί είναι ιδανική, όχι μόνο για να την αγαπήσουν οι φίλοι και νοσταλγοί των παλιών καλών Pavement, αλλά και όλοι όσοι νοσταλγούν το καλό teenage rock τραγούδι. Μιλάνε για την πόλη τους, για τον έρωτα και φυσικά για την κάθε λογής έννοια του fun στην ζωή μας πάντα με προσωπικό και αρκετά ιδαίτερο χιουμοριστικό τρόπο.

Εν κατακλείδι, μία πολύ καλή πρόταση. Πρoσωπικά, δεν με πειράζουν καθόλου οι σαφείς παραπομπές στους Pavement, γιατί τα τραγούδια των Garlic είναι σπουδαία και στέκονται μόνα τους άψογα, συνθέτοντας τελικώς ένα πανέμορφο άλμπουμ. Τελικά ο φίλος Simon Raymonde καταφέρνει συνεχώς να εμπλουτίζει το δυναμικό της εταιρείας του με σπουδαία ονόματα… Εύγε!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured