Χμ, τι έχουμε εδώ; Χαλαροί ηλεκτρονικοί ήχοι, με ψείγματα πειραματικής διάθεσης και chill out καταστάσεων εκ πρώτης όψεως, που καταφέρνουν να σου ανεβάσουν τη διάθεση, παρά το downtempo ύφος τους.

Μία δουλειά που συνίσταται για χαλαρωτικές στιγμές και που παρόλα τα... αλά warp εμβόλιμα -διακριτικά- θορυβοποιά στοιχεία που παρεμβάλονται κατά άτακτα διαστήματα στις μελωδίες, κινείται σε στρωτούς ρυθμούς, δημιουργόντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Αν και έχει στοιχεία από ambient και θυμίζει καλλιτέχνες σαν τον Sasumu Yokota, το άλμπουμ αυτό συγκεντρώνει πολύ πιο πολυσυλλεκτικά ακούσματα.

Οι FortDax είναι ένα άτομο ουσιαστικά, ο Άγγλος Darren Durham. Εδώ βέβαια ζητάει την συνδρομή της Cotton Casino (των Iάπωνων acid mothers temple) σε 3 τραγούδια. Η ενδιαφέρουσα φωνή της τελευταίας καταφέρνει να δώσει μία πιο οικεία ατμόσφαιρα σε αυτά τα κομμάτια του δίσκου, δικαιώνοντας τον Darren για την επιλογή του.

Το άλμπουμ ξεκινάει με ένα μικρό μεν, αλλά αρκετά ονειρικό βαλσάκι και έπειτα το Sakura, που θυμίζει κάτι από τα πλήκτρα και την ευαισθησία των Sigur Ros, συνδυασμένο με την ανατολίτικη μαγεία που εκπέμπει η ερμηνεία της Cotton. Προφανώς οι ακαταλαβίστικοι στίχοι είναι στην ιαπωνική γλώσσα.

Μπερδεύει γενικώς αναφορές σε διάφορες κουλτούρες και μουσικά είδη, φτιάχνοντας ένα πανέμορφο κολάζ ήχων. Π.χ, στο Heschl's Gyri μας φανερώνει το θαυμασμό που πρέπει να τρέφει στον Kid 606, ενώ λίγο μετά στο The Child-Cat Is Crying Out Now, μας κάνει πιο εμφανείς τις electro αδυναμίες του. Γενικά, σε διάφορες στιγμές του δίσκου μας δείχνει μία έλξη προς την ατμόσφαιρα εκείνης της δεκαετίας (βλέπε 80's), φυσικά καλυμμένη πίσω από έναν φρέσκο ήχο και τις επιρροές που καταγράψαμε πιο πάνω.

Για άλλη μία φορά η Rough Trade αποδεικνύει το μεγάλο της ταλέντο να ανακαλύπτει σπουδαίες μουσικές προτάσεις. Την ευχαριστούμε!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured