Ένα ακόμα side project από μέλη της industrial μπάντας των Βρετανών Aslan Faction. Μετά τους Tactical Sekt του Anthony Mather και τους Cygore του Lee Lauer, ο τελευταίος αποφάσισε να βάλει μπροστά για ένα ακόμα πειραματικό δίσκο, αυτή τη φορά (ευτυχώς) κάπως πιο μακριά από την απίστευτη φασαρία που έχουν την τάση να δημιουργούν οι Aslan Faction.

Στην μπάντα εκτός από τον Lauer συμμετέχει και η Karen King, γνωστή από τα φωνητικά που έκανε για λογαριασμό των Aslan Faction στο hitάκι Bring On The Dying αλλά και από την συμμετοχή της στην περυσινή περιοδεία του συγκροτήματος (μαζί με τους Feindflug). Η φωνή της αλλά και η γενικότερη παρουσία της σε αυτή την tour, προκάλεσε τα κολακευτικά σχόλια των οπαδών αλλά και το ενδιαφέρον της Black Rain Records με αποτέλεσμα -χωρίς καλά καλά να το έχουν συνειδητοποιήσει- ο Lee και η Karen να έχουν βρεθεί στο studio και να ηχογραφούν! Όπως αποδεικνύεται με το άκουσμα αυτού του δίσκου, το κριτήριο του κόσμου σπάνια κάνει λάθος όταν πρόκειται για μια καταπληκτική φωνή σαν αυτή της Karen.

Οι επιρροές του Lee Lauer γνωστές και μη εξαιρεταίες, όπως γίνεται φανερό στον ήχο των Aslan Faction (Wumpscut, Suicide Commando, Hocico) εκείνες όμως της Karen King αρκετά πιο ενδιαφέρουσες Kate Bush, Siouxsie, Robert Smith, P.J. Harvey, Marilyn Manson και Nick Cave. Οπότε αυτό που αναμενόταν με βάση τα παραπάνω ήταν ασαφές και επίφοβο. Θα είχαμε ένα ακόμα θορυβώδες προϊόν στα πρότυπα των Faction, με πολύ δυνατά beats, ατελείωτη και κουραστική παραμόρφωση στα φωνητικά ή επιτέλους κάτι διαφορετικό Η απάντηση είναι ευτυχώς το δεύτερο.

Το Last Vision είναι ένα καταπληκτικό debut album που σε ελάχιστα πράγματα θυμίζει τις καταβολές των Aslan Faction. Οι ήπιοι τόνοι επικρατούν με ένα ευχάριστο χαλαρό beat να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου (χωρίς να λείπουν και κάποιες πιο δυνατές στιγμές). Όμορφοι ηλεκτρονικοί ήχοι σε κεντρίζουν και μια αίσθηση χαλάρωσης σε καταλαμβάνει ακούγωντας τα πραγματικά εκπληκτικά φωνητικά της Karen. Άλλες στιγμές το album διακρίνεται για τα ήπια ΕΒΜ χαρακτηριστικά του ενώ σε άλλα σημεία φλερτάρει εως και με trance και ambient ήχους.

Αυτό στο οποίο αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα είναι η ξεχωριστή αισθαντική φωνή, όπου άλλοτε παθιασμένη, άλλοτε απελπισμένη αλλά και παγωμένη σε ταξιδεύει. Είναι κάτι που πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν συναντάμε συχνά σε μπάντες του είδους. Υπεύθυνα για τη σύνθεση της μουσικής είναι και τα δυο μέλη του συγκροτήματος ενώ για τους στίχους (που δεν μπορεί να πει κανείς πως διακρίνονται για την πολυπλοκότητα και την πρωτοτυπία τους) ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά η Karen. Κορυφαίο κομμάτι του δίσκου αποτελεί, δίχως άλλο, το Fear Of The Dark με το δυνατό, υπνωτιστικό ρυθμό του, το Das Spiel με τα απεγνωσμένα φωνητικά και το Crossfire 2 να ακολουθεί κατά πόδας με τα εμπνευσμένα παιχνιδίσματα της φωνής της Karen. Άξιο λόγου επίσης και το Oblivious χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες συνθέσεις υστερούν, αντιθέτως αποτελούν ενα καλοδουλεμένο σύνολο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured