11 καινούρια τραγούδια από το αγαπημένο μας κακομαθημένο παιδί; Ακούστηκε αρκετά ενδιαφέρουσα και μόνο σαν ιδέα και πραγματικά δεν με απογοήτευσε η πρώτη, αλλά και η νιοστή ακρόαση του νέου του πονήματος.

Μας χαρίζει μερικές σπουδαίες μελωδίες που αναμένεται να κολλήσουν στα χείλη μας για αρκετό καιρό. Μελωδίες σαν αυτές που μόνο ο πρώην frontman των Echo and The Bunnymen ξέρει να γράφει. Μελωδίες συνδυασμένες με στίχους λυτρωτικούς... Ιδανικούς για να ταυτιστείς μαζί τους.

Όπως στο Kansas για παράδειγμα: "And if who we are is who we love, then who put all this hate inside me? And if who we are is written in the stars, when someone's gonna come and find me?". Ή το γλυκό Baby Hold On, με την υπόσχεση που δίνει "…I'll be there to catch you…".

Ακόμα και οι πιο αδύναμες στιγμές του δίσκου κρύβουν μία γλύκα και δεν μπορούν να σε αφήσουν αδιάφορο, όπως το Arthur. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πρόκειται για αδύναμες στιγμές ακριβώς, αφού ούτε για μία στιγμή δεν σκέφτεσαι να πατήσεις το next, απλά ίσως κατά τι λιγότερο συναισθηματικά φορτισμένες. Αλλά και αυτό είναι θέμα κατάλληλης στιγμής και διάθεσης, όπως αντιλαμβάνομαι όσο προχωράνε οι ακροάσεις.

Ο 45άρης πια Ian έχει ηρεμήσει και κατά κάποιο τρόπο απαρνηθεί το υπεροπτικό στυλάκι των προηγούμενων ετών. Χωρίς φυσικά να χάνει ευκαιρία να δείξει πόσο σίγουρος είναι για τον εαυτό του, τα τραγούδια και τη φωνή του, δεν ξεστομίζει τόσο εύκολα δηλώσεις του στυλ "οι Echo and the Bunnymen είναι η μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη". Εδώ, δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και μας χαρίζει ένα δίσκο από τα βάθη της ψυχής του, με αποτέλεσμα να μας αγγίζει 100%.

Στα 25 περίπου χρόνια καριέρας έχει επηρεάσει μία μεγάλη μερίδα της σημερινής νέας γενιάς των βρετανών καλλιτεχνών, όπως οι Coldplay, δύο από τους οποίους (Chris Martin και Johny Buckland) συμμετέχουν σε δύο τραγούδια του δίσκου.

Θα μπορoύσα να μιλήσω αρκετές ώρες για αυτά τα 11 κομμάτια του Slideling. Όμως, θα αρκεστώ απλά να συνεχίσω τις αλλεπάληλες ακροάσεις τους. Ήρθαν στο cd player μου την κατάλληλη στιγμή βλέπετε, που τις χρειάζομαι απαραιτήτως... Σας συνιστώ κι εσάς το ίδιο (όχι να τις χρειαστείτε, απλά να τις ακροαστείτε αρκετές φορές!

Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς των τελευταίων 25 χρόνων επέστρεψε με δύο -και κάτι- χούφτες σπουδαία τραγούδια και αυτό συμπυκνώνει το νόημα της γνώμης μου με το παραπάνω...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured