Δώστε προσοχή γιατί αυτό εδώ είναι το συγκρότημα που θα λατρέψετε, το συγκρότημα που θα γεμίσει τις σελίδες των βρετανικών περιοδικών (παρ΄ ότι αμερικάνικο), θα κερδίσει το airplay των εναλλακτικών σταθμών, θα μεταφερθεί από στόμα σε στόμα (φρόντισε να έχει και εύκολο όνομα), θα χαρακτηριστεί σαν τους νέους Strokes (όχι, δεν μπορεί να το έγραψα αυτό) και μετά από μερικούς μήνες θα ξεχαστεί (ακόμα και αν δεν το αξίζει).

Μπορεί τελικά να μην συμβεί τίποτα από όλα αυτά, μια και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τις δημόσιες σχέσεις των Party of One, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Caught in the Blast είναι ένας δίσκος που θα “καεί” σαν καθαρόαιμος rock’n’roll δίσκος είτε σε χίλια είτε σε ένα εκατομμύριο cd players. Η φωτιά άναψε σε ένα 8-κάναλο στούντιο στην Μινεσότα που παρόλο θεωρείται η πιο κρύα πολιτεία της Αμερικής δείχνει να παράγει ζεστή και άμεση μουσική.

Οι Party of One είναι ο Eric Fifteen, η Terrika Kleinknecht και ο Geoff McCusick, η αλλιώς ένας κιθαρίστας-τραγουδιστής (λέγε με frontman), μια μπασίστρια που τραγουδάει που και που και ο κλασικός drummer. To minimum σχήμα δηλαδή, σε λιτή ηχογράφηση με τρίλεπτα ή τετράλεπτα κομμάτια που ταράζουν τα νερά, τόσο με τη μουσική όσο και τους στοίχους. Σαν να μην έχει περάσει δηλαδή μια μέρα από την ηχογράφηση του kickout the jams των MC5.

Σίγουρα δεν πρόκειται για τυπικά αμερικανόπαιδα μια και κάτι τέτοια ποτέ δεν θα τραγουδούσαν τραγούδια με τίτλους όπως “Belgrade sends its regards” ή ακόμα το ειρωνικό “Bagdad Boogie”. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι και ότι πιο εύκολο να είσαι προκλητικός στην εποχή μας που λογοκρίνονται άμεσα ή έμμεσα σχεδόν τα πάντα.

Τα πολλά λόγια είναι μάλλον περιττά για τους Party Of One, μια και είναι δεδομένο ότι με το Caught in the Blast κερδίζουν τις εντυπώσεις. Άμεσοι, απλοί και δυναμικοί σαν ένα πανκ group που διαθέτει την συνταγή να γράφει κολλητικά τραγούδια. Προσθέστε και την χαρισματική προσωπικότητα του frontman Eric, την χαρακτηριστική φωνή του και τους προκλητικούς στίχους και έχετε ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα groups που βγήκαν στην επιφάνεια φέτος.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured