Στο παρόν ep με τα πέντε κομμάτια, οι βετεράνοι Silkworm καταθέτουν, προς το παρόν μάλλον, τα ηλεκτρικά τους όπλα και διασκευάζουν ακουστικά πέντε αγαπημένα τους τραγούδια.

Τα τραγούδια αυτά προέρχονται από το ανθολόγιο των Shellac ("Prayer To God"), Pavement ("And Then…"), The New Year ("Lepidoptera"), Robbie Fulks ("Let's Kill Saturday Night") και Nina Nastasia ("That's All There Is"). Όλα τα κομμάτια είτε μοιάζουν, είτε όντως πρόκειται - είτε τελικά έχουν μετατραπεί με τη βοήθεια του γκρουπ - με/για/σε αυτοβιογραφικά, εξομολογητικά κομμάτια americana αισθητικής, που προτείνονται για στιγμές περισυλλογής.

Ακουστική κιθάρα, μπάντζο, μαντολίνο, και μια αφηγηματική φωνή που καθορίζει τις περισσότερες φορές τη διάθεση συνθέτουν ένα σύντομο κεφάλαιο στην ιστορία των Silkworm, που υποψιαζόμαστε ότι λειτουργεί τόσο καθαρτικά για τους ίδιους, όσο και πιλοτικά για τους ακροατές τους, που εκτός απ' την απόλαυση τούτης της μουσικής, μπορούν να ψάξουν παραπάνω για περαιτέρω όμορφα πράγματα απ' τους εδώ τιμώμενους καλλιτέχνες.

Αυτά σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν τους πέντε αυτούς καλλιτέχνες, γεγονός λίγο δύσκολο από το αντίστοιχο κοινό. Ίσως να πρόκειται για την ευκαιρία να τους δοθεί περισσότερη προσοχή, όπως στην περίπτωση της Nina Nastasia, που το περυσινό της άλμπουμ "The Blackened Air" αποτελεί για το γράφοντα ένα χαμένο αριστούργημα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured