Είναι γνωστό ανάμεσα στους μουσικόφιλους ότι όταν αγοράζεις έναν δίσκο του Steve Wynn, δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείς. Υπάρχει η πιθανότητα να βαρεθείς σε μερικούς μήνες, αλλά σε αυτό συμβάλλει και η διαρκής και αναξάντλητη δημιουργικότητα του τραγουδοποιού. Από εκεί που σταμάτησε το “Here Comes The Miracle”, πιάνεται το “Static Transmission” και σε εμάς μένει ένας ακόμα πολύ καλός δίσκος που αναμασά τις rock’n’roll ανησυχίες του Wynn, αλλά το κάνει με εξαιρετικό τρόπο.

Από τα 1982 όταν με τους Dream Syndicate ο Wynn ξεκινούμε το Paisley Underground (με παρεούλα τους Green on Red), μέχρι και φέτος, 21 χρόνια μετά, είναι άξιο θαυμασμού πως ένας τόσο μεγάλος καλλιτέχνης καταφέρνει με κάθε δίσκο να προκαλεί και να συζητιέται. Ένα άλλου είδους alter-ego του Lou Reed, ο Wynn προσφέρει αβίαστα πανέμορφες συνθέσεις που με μαθηματική ακρίβεια κρύβουν σε κάθε δίσκο 1 ή 2 αριστουργήματα. Προφανώς και υπάρχουν δεκάδες καλλιτέχνες που έχουν κάθε χρόνο καινούργιο δίσκο, αλλά ποιός φανατικός αυτών μπορεί να συγκριθεί και να νιώσει την καθιερωμένη χαρά που γεύεται ένας afficionado του Steve Wynn έτος μπαίνει-έτος βγαίνει;

Όπως και στους προήγουμενους δίσκους (της τελευταίας 6αετίας τουλάχιστον) έτσι και το “Static Transmission” δεν κρύβει επικίνδυνα breakthrough νεωτερισμούς ούτε φυσικά ανούσια δημιουργήματα. Επαληθεύει την πίστη των ακροατών και προσφέρει είτε μελαγχολικά ποιήματα (Maybe Tomorrow) είτε tour-de-force rock’n’roll δυναμίτες (Amphetamine). Oι Miracle 3 που συνοδεύουν τον Wynn, με μπροστάρη τον Chris Cacavas, διαπρέπουν στο οργανικό κομμάτι του δίσκου, ενώ η παραγωγή είναι όπως πάντα σε υψηλά επίπεδα.

Oι περισσότεροι που ασχολούνται με την μουσική (είτε επαγγελματικά είτε όχι) τείνουν να νιώθουν αισθήματα κορεσμού όσον αφορά την αφοσίωση τους στον Wynn. Αυτό δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε αχαριστία ούτε φυσικά σε αδυναμία ευχαρίστησης της ακρόασης. Ο Steve Wynn παραμένει ειλικρινής, πιστός και τίμιος στην τέχνη του και ζητά την μικρή ανταπόδωση. Εκτός από τους πολύ φανατικούς οι υπόλοιποι δυσκολεύονται τόσο στην συνεχή αγορά των δίσκων του αλλά και στην συναυλιακή τους παρουσία. Ο Wynn παραμένει από τους καλλιτέχνες που έχουν χαρίσει απλόχερα εκπληκτικές δουλειές και εξαίσιες συναυλίες. Αυτό το γεγονός δεν αλλάζει με τίποτα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured