Εκλεκτικός όπως πάντα ο κύριος Holmes, έτσι κι εδώ συγκεντρώνει στοιχεία από ετερόκλητα είδη και τα οποία σε συνδυασμό με την δική του αντίληψη για το τι εστί φρέσκος ήχος παίρνουν μία αρκετά ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα μορφή.

Υπάρχουν μερικά σπουδαία κομμάτια εδώ, όπως τα δύο πρώτα: Don't Rhyme No More και I Wish I Had A Wooden Heart, που συνδυάζουν το γνωστό groovy στοιχείο που διακρίνει τις δουλειές του Holmes, με κλασσικές sixties soul φόρμες και με πολλά στοιχεία από πιο σύγχρονα είδη όπως το hip-hop και το dub.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να προσέξει κανείς τις ενορχηστρώσεις που έχει να μας προτείνει ο Holmes. Τα πνευστά και τα έγχορδα στο Le Baggage π.χ που μπερδεύονται μαγικά με scracthes από διάφορα samples πάντα κρατόντας τον αρχικό -θα σε κάνω να κουνηθείς ακόμα κι αν είσαι ο πιο ξενέρωτος άνθρωπος στη γη- ρυθμό του κομματιού. Ή ακόμα να προσέξει κανείς την ατμόσφαιρα που συναντά στο Whistling Down The Wind, που ακούγεται σαν το πιο ευφυές dub-οϊδές remix -που δεν έχει γίνει ακόμα- σε κομμάτι της θεάς Nina Simone.

H Petra Jean Phillipson που ερμηνεύει το συγκεκριμένο παραπάνω -μεταξύ αλλων- κομμάτι πρέπει να χρεωθεί φυσικά στον πολυτάλαντο Holmes σαν μία σπουδαία ανακάλυψη. Αυτή η κοπέλα πραγματικά διαθέτει την ψυχή που διακρίνεις σε μεγάλες καλλιτέχνιδες περασμένων δεκαετιών.

Ακόμα και κάποια από τα κομμάτια που τραγουδάει ο Sean Reverson (ο δεύτερος ερμηνευτής που συναντάμε στο άλμπουμ), που ξεφεύγουν ελαφρώς από το κλίμα που σε βάζουν οι υπόλοιπες ερμηνείες, μιας και έχουν περισσότερες συγγένειες με το hip-hop από αυτές της δεσποινίδος (;) Phillipson, δεν μπορούν να μην σε εντυπωσιάσουν από την πληρότητα που παρουσιάζουν σαν ηχητικό αποτέλεσμα. Έτσι, ακόμα και κάποιος σαν τον υπογράφων που μάλλον βαριέται σχετικά εύκολα τις πολυλογίες των mc's γενικώς, δεν μπορεί να μην αφοσιωθεί στο συνολικό groove της ηχητικής υπόκρουσης.

Ο κύριος Holmes μας παρουσίασε ένα άλμπουμ αντάξιο των προσδοκιών μας, ανακυκλώνοντας παλιά και δοκιμασμένα στο χρόνο συστατικά, φτιάχνοντας έναν πραγματικά πρωτότυπο ήχο. Πειράζει εγώ για το κλείσιμο να ευχηθώ να ακούσουμε σύντομα ένα ανάλογα ευφυές και ξεσηκωτικό άλμπουμ με την ιδέα του concept πιο έντονη χαραγμένη στους ήχους του;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured