H Ιταλική Homesleep μας έχει αποδείξει στο παρελθόν πως διαθέτει αξιόλογο γούστο και αναμφίβολα οι κινήσεις της φανερώνουν μία διάθεση να κάνει πράγματα που δύσκολα αναλαμβάνει να κάνει μία ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από μία τόσο φτωχή σε μουσική ιστορία στην παγκόσμια ανεξάρτητη κιθαριστική -κυρίως- μουσική σκηνή.

Ειδικά με τις συλλογές της, μας έχει δείξει πως οι άνθρωποι που την στελεχώνουν διαθέτουν σπουδαίες ιδέες και διάθεση να πραγματοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα μικρά τους όνειρα, έστω κι αν ίσως μερικές φορές διαφωνούμε ως προς το γούστο τους. Αλλά, μην φοβάστε δεν πρόκειται να βρείτε πολλές τέτοιες.

Οι Empire of Sponge είναι μία καινούρια μπάντα από το Ηνωμένο Βασίλειο που ντεμπουτάρει με αυτό το ep, ένα ακόμα γεγονός που δείχνει την έντονη δραστηριότητα και ανήσυχη στάση της Homesleep και που φυσικά αποτελεί μεγάλη τιμή για αυτή την μπάντα και ιδανική σύσταση λίγο πριν φιλοξενηθεί στο cd player του γράφοντος.

Με χαμηλούς τόνους και παιχνιδιάρικες μελωδίες, που πραγματικά σου δημιουργούν ψυχική ανάταση, η αυτοκρατορία του σπόγγου (σ.σ θα ήθελα να τους πάρω συνέντευξη μόνο και μόνο για να τους ρωτήσω τι σημαίνει το όνομά τους) άνετα κερδίζει τον ακροατή με το πρώτο τραγούδι, 6th Finger. Όμως, στο επόμενο κομμάτι του ep-cd κάπου μας τα χαλάνε και γίνονται αν όχι βαρετοί, σίγουρα αδιάφοροι, μην καταφέρνοντας να δώσουν στην αργόσυρτη σύνθεσή τους κάποια μελωδική έκπληξη. Θα ταίριαζε απόλυτα η λαϊκή και δημοφιλής "αργκό" έκφραση "δεν σκάει πουθενά".

Η φωνή του τραγουδιστή είναι χωμένη στο υπερπέραν, πίσω από βάθος και διάφορα άλλα εφέ και όργανα, δημιουργώντας μία πολύ γλυκιά και ονειρική ατμόσφαιρα ειδικά στο 6th Finger.

Στο τέλος μας επιφυλλάσουν ένα κιθαριστικό ροκ εν ρολλίστικο instrumental το οποίο έχει την πλάκα του, χωρίς να δρέπει δάφνες ως κάποια σοβαρή δουλειά στο αντικείμενο. Οι Langhorns, τους οποίους μου θύμισαν εδώ, είναι πολύ πιο ευφάνταστοι στις ενορχηστρώσεις και τις αλλαγές τους.

Χρειάζονται πολλή δουλίτσα, αλλά έχουν "ευδιάκριτο" ταλέντο...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured