Άργησε να κυκλοφορήσει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ ο γνωστός μας απ' τους Violent Femmes Gordon Gano, αλλά τώρα που το ολοκλήρωσε, είναι γεμάτο εκπλήξεις (να σημειώσουμε και ένα ακόμη project του Gano, τους The Mercy Seat, με μια φοβερή έγχρωμη τραγουδίστρια, gospel επιρροές και στίχους χριστιανικού περιεχομένου!).

Ο δίσκος αυτός ξεκίνησε σαν το soundtrack μιας ταινίας με τον ίδιο τίτλο του David Moore (μια αποστολή που του ανατέθηκε μετά απ' το γράψιμο τριών μιούζικαλ απ' την πλευρά του Gano), και κατέληξε σαν μια συλλογή τραγουδιών που ερμηνεύονται από μια σειρά διαφορετικών και πολύ ενδιαφέροντων καλλιτεχνών. Όπως λέει ο ίδιος ο Gano, όλα γράφτηκαν με τα συγκεκριμένα ονόματα στο μυαλό του και δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί ερμηνευμένα από άλλους.

Έχουμε λοιπόν κατά σειρά εμφανίσεως την PJ Harvey να ερμηνεύει το ομώνυμο του δίσκου κομμάτι - υπάρχει μια ακόμη εκτέλεση του ίδιου κομματιού στο κλείσιμο του δίσκου, με φωνητικά αυτή τη φορά από τον Gano - την Mary Lou Lord, τον Gano να θυμάται τις μανιασμένες στιγμές των Violent Femmes στο "Make It Happen", τον John Cale συνοδεία του χαρακτηριστικού του πιάνου σ' ένα κομμάτι που με την ερμηνεία και την εκτελεστική του φινέτσα το κάνει απόλυτα δικό του, ο παλιός κολλητός του τελευταίου Lou Reed παίρνει το "Catch 'Em In The Act", του αλλάζει κάποιους στίχους και αφήνει και αυτός την ανεξίτηλη στάμπα του στο κομμάτι. Η Linda Perry των 4 Non Blondes ερμηνεύει στρωτά και με αρκετή ένταση το σπουδαίο "So It Goes", εκεί που ο Frank Black προσπαθεί να μας χαρίσει τον πιο διαβολικό του εαυτό στο ευνόητα με-σπασμένα-τα-φρένα "Run".

Τη συνέχεια αναλαμβάνουν οι They Might Be Giants, που κατάφεραν με επιμονή να φτάσουν ψηλά για το είδος της μπάντας που είναι (φουλ μελωδικοί μα σατυρικοί στη βάση τους), με το "Darlin' Allison", ενώ το "Merry Christmas Brother" ερμηνεύει δικαιωματικά η Cynthia Gayneau, μιας και πρόκειται όντως για την αδερφή του Gano! (αρκεί να προφέρετε το επώνυμό της για να το καταλάβετε! Πρόκειται για κάντρι τραγουδίστρια με τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό της). Τελευταίος συνεργάτης η Martha Wainwright, αδερφή του Rufus, που αν έχει έστω και το μισό απ' το ταλέντο του αδελφού της, περιμένω ανυπόμονα προσωπική της δουλειά! Εδώ ερμηνεύει ένα σύντομο σε διάρκεια ντουέτο παρέα με τον Gano, στο στυλ του Jonathan Richman.

Ενδιαφέρουσα δουλειά απ' τον Gordon Gano, με ορισμένα πολύ καλά κομμάτια, καταδικασμένη όμως να προσελκύει τα βλέμματα λόγω των ονομάτων που συμμετέχουν εδώ. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι' αυτό ο δημιουργός του, μα δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured