Αρκετά extended play αυτή η κυκλοφορία (6 συνθέσεις είναι περισσότερες από το συνηθισμένο για ένα ep) αποτελεί την πρώτη μας επαφή με το ταλέντο του Askil Holm. Οι power pop μελωδίες του με τις καψαλισμένες κιθάρες και τα δυνατά φωνητικά μας χαρίζουν 24 και κάτι ευχάριστα λεπτά, στα οποία παρασυρόμαστε και τραγουδάμε κι εμείς για τον έρωτα, τον ήλιο και συναφείς ιστορίες...

Και μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι, όπως διαβάζουμε από το βιογραφικό του νεαρού Askil. Με αυτήν ακριβώς την κυκλοφορία, κατάφερε να γνωρίσει την επιτυχία αρχικά στην χώρα του, όπου και κέρδισε δύο εγχώρια βραβεία για το καλύτερο τραγούδι και το καλύτερο live act. Και έπειτα ήρθε το συμβόλαιο με την νορβηγική Universal, η οποία και κυκλοφόρησε το ολοκληρωμένο ντεμπούτο του πριν μερικές εβδομάδες.

"And every time she kicks me out
I start to realize everything
She wanted me to stay with her…"

Το μίγμα μίας αίσθησης πικρίας και της υπερήφανης ματιάς του προς τη ζωή, σε συνδυασμό με τις πλούσιες σε χρώματα μελωδίες του και την ανεπαίσθητη βραχνάδα της φωνής του δημιουργούνε ένα κλασσικό και τυπικό μεν, αλλά πολύ όμορφο άκουσμα. Τον συμπαθεί κανείς εύκολα αυτόν τον Νορβηγό, μιας και βγάζει μία ιδιαίτερη ειρωνική διάθεση για αυτοκριτική, που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στην ταύτιση τον μέσο ακροατή.

Κομμάτια σαν το Wonderland με την αλά Boo Radleys εισαγωγή ή το Safe Embrace θα μπορούσαν να παίζονται κατά κόρον στο ραδιόφωνο και κάπως έτσι ίσως να ακούγονταν τραγουδοποιοί σαν τον Ryan Adams, αν δεν είχαν πιο "καταραμένα" μουσικά πρότυπα. Αν σας αρέσει ο ήχος των Mayflies USA ή του Matthew Sweet στα πιο κιθαριστικά του, τότε μην διστάσετε να τολμήσετε μία γνωριμία με τον κύριο Holm.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Soundtrack In His Eyes, όπου στα 9 περίπου λεπτά του ακούμε τον κιθαρίστα του να παιδεύει αρκετά περισσότερο την κιθάρα του, σε ένα acoustic guitar background και μελωδικό κλίμα. Η προσθήκη του πιάνου δημιουργεί ένα μουσικό ηρεμιστικό, ακόμα και όταν η κιθάρα λυσσομανάει (sic) προς στιγμήν, ενώ η όμορφη ιστορία του Askil ακούγεται στο ενδιάμεσο...

Aνυπομονώ για το άλμπουμ!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured