Πίσω στα 1998, ένα πολύ όμορφο άλμπουμ κιθαριστικής power pop μας είχε έρθει από τη Νορβηγία. Τίτλος του "Killing Some Dead Time" και υπεύθυνο γι' αυτό ήταν το τρίο των Libido. Ο κιθαρίστας και συνθέτης του συγκροτήματος Even Johansen επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα με τούτο το σχήμα - που δεν φαίνεται από τα credits να περιλαμβάνει άλλο μέλος - και το δίσκο που κρατάμε στα χέρια μας, μια δουλειά διαφορετική απ' αυτή που μας είχε προσφέρει με τους προαναφερθέντες.

Δεν γνωρίζουμε αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά η Νορβηγία μας τροφοδοτεί διαρκώς με εκπληκτική μουσική τον τελευταίο καιρό, μην περιμένετε όμως εδώ να ακούσετε ηλεκτρονικά και death metal! Βρισκόμαστε σε πεδίο καθαρά ακουστικών εμπειριών, με ολίγες americana προεκτάσεις και μπόλικη συνθετική ευαισθησία. Ο τίτλος του άλμπουμ λέει πολλά για το περιεχόμενό του -αναζητήστε στα τραγούδια του όλα τα υπόλοιπα.

Το εναρκτήριο "The Recluse" μας θύμισε τους Lincoln ενώ από εκεί και πέρα είναι πανταχού παρόν το πνεύμα των Crowded House, μαζί με εκείνο του Roddy Frame, του Martin Stephenson, του Ryan Adams και αρκετών άλλων. Κι αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, έχουμε να κάνουμε μ' έναν singer - songwriter υψηλών προδιαγραφών.

Στο άλμπουμ θα βρείτε ακόμη μια διασκευή - έκπληξη στο "Dancing In The Moonlight" των Thin Lizzy, τόσο διαφορετικό που θα δυσκολευτείτε να το αναγνωρίσετε μα και τόσο σπουδαίο (που είναι ούτως ή άλλως). Πρόκειται μονάχα για μια από τις αναπάντεχες εκπλήξεις που θα χαρείτε από αυτή τη δουλειά, πλάι στην μελωδική παραζάλη που πλημμυρίζει το δωμάτιο όταν το cd αυτό κάνει αγχωμένο τις στροφές του στον player…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured