Είχατε καμία έννοια όλον αυτό τον καιρό για το τι στο καλό να κάνει αυτό το παιδί, ο Crispian Mills; Αν δεν ενθυμήστε το όνομα αυτή τη στιγμή, πρόκειται για εκείνον το νεαρό που είχε έρθει πριν από λίγα χρόνια με το γκρουπ του, τους Kula Shaker, να φέρει έναν ανανεωτικό αέρα στα Βρετανικά charts, γεμάτο ευωδίες από ανατολίτικες φιλοσοφίες και ύποπτα υπονοούμενα με ναζιστικούς συμβολισμούς. Αυτά τα τελευταία τα πλήρωσε με το παραπάνω, με τη διάλυση της μπάντας του, τώρα όμως επανέρχεται με το τρίο των Jeevas.

Η αγάπη του για την Ανατολή δεν έχει σβήσει - το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται απ' τα Σανσκριτικά και σημαίνει "άφθαρτος" - στο μουσικό πάντως τομέα, τα μοτίβα από την Ινδική μουσική μοιάζουν περισσότερο κρυμμένα. Στη θέση τους όμως παραμένουν τα κλασικά ροκ σχήματα που χάρισαν κάμποσες επιτυχίες στους Kula Shaker, ηχητικές φράσεις που παραπέμπουν πιο πολύ στο ροκ των '70s.

Το εναρκτήριο "Virginia" - που ήταν και το πρώτο τους σινγκλ, φέρνει στο νου το "Vicious" του Lou Reed ενώ στο έτερο σινγκλ "Once Upon A Time In America" φλερτάρουν με τον Αμερικάνικο ήχο του Tom Petty. Γενικά θα λέγαμε ότι ο χώρος που κινούνται οριοθετείται από τους Faces, τους Primal Scream του "Give Out But Don't Give Up" (με άλλα λόγια, με τους Rolling Stones του "Exile On Main Street') και τη μοντερνίζουσα εκδοχή των Ocean Colour Scene, ενώ τη good time ροή διακόπτουν στιγμές σαν το "Don't Say The Good Times Are Over" που μας θύμισε πολύ το μακαρίτη τον Jeff Buckley. Αυτά όμως είναι διαλείμματα σ' ένα άλμπουμ που χαίρεται να συμμετέχει σ' ένα ασταμάτητο πάρτι.

Τις πιο πολλές φορές επιδεικνύουν έξοχο γούστο και δεν το παρακάνουν στον εκτελεστικό τομέα - που αποτελεί και το βασικότερο λόγο να μας εκνευρίζουν παρόμοιες αναβιωτικές προσπάθειες - και σαφώς υπέρ τους είναι η επιλογή της διασκευής του "You've Got My Number" των αγαπημένων Ιρλανδών Undertones.

Κι αν δεν γνωρίσουν ανάλογες επιτυχίες με παλιότερα, ίσως να είναι καλύτερα για όλους μας: θα είναι περισσότερο προσιτοί σαν λιγότερο αστέρες και μουσικά θα προσπαθούν πάντοτε για το καλύτερο. Προς το παρόν, αρκούμαστε μια χαρά στο απλώς καλό που μας προσφέρουν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured