Έχω την εντύπωση ότι ο φίλτατος Daniele της αγαπημένης ανεξάρτητης Ιταλικής εταιρίας Homesleep ίσως και να λατρεύει περισσότερο και από μένα τους Pavement. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω την επιμονή και υπομονή του για ένα ολόκληρο χρόνο να ετοιμάσει και τελικά κυκλοφορήσει μόλις μία διπλή συλλογή με διασκευές -tribute album σε ένα από τα πιο επιδραστικά και ιδιαίτερα groups της Αμερικής, την παρέα των Stephen Malkmus, Spiral Stairs, Mark Ibold, Steve West, Bob Nastanovich και Gary Young.

Ύστερα λοιπόν την συγκατάβαση και την ενθάρρυνση του Spiral Stairs, οι άνθρωποι της Homesleep μάζεψαν όχι 5 ή 10, αλλά 36 (!) συγκροτήματα που μοιράζονταν μεταξύ τους τον ίδιο θαυμασμό για τους Pavement. Άλλοι προτίμησαν να ερμηνεύσουν μερικά από τα πολύ γνωστά τραγούδια της καριέρας της αμερικάνικης μπάντας και άλλοι να μας υπενθυμίσουν ή να μας γνωρίσουν κάποιες πολύ σπάνιες και χαμένες στο χρόνο συνθέσεις.

Οι αρκετοί fans των Pavement θα βρουν σίγουρα πολλές εκτελέσεις που θα τους εκπλήξουν, άλλες ευχάριστα, όπως η μαγική διασκευή των Tindersticks στο "Here" (ίσως ορισμένοι να την έχουν στην δισκοθήκη του από ένα αρκετά παλαιότερο 7" τους) και η επίσης καταπληκτική στο "We Are Underused" από τους Quickspace, και άλλες, ανάλογα με την διάθεση και την πίστη στην τελειότητα των πρωτότυπων, όπως αυτή στο "Range Life" των Future Pilot AKA vs Colditz στην ινδική γλώσσα (;!), και στο "In The Mouth A Desert" από τον Γερμανό C-Kid.

Η αφρόκρεμα της ιταλικής indie σκηνής βέβαια δηλώνει παρούσα, με Julie's Haircut και Yuppie Flu, όπως και underground ήρωες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού όπως οι Fuck, Solex, Magoo, Appendix Out, Fonda 500 και Bardo Pond.

Βέβαια θα ήταν θαύμα και τα 36 κομμάτια που μάζεψε ο Daniele να άξιζαν και να έμεναν στην μνήμη μας, και φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Πολλές φορές το ενδιαφέρον τελειώνει πολύ γρήγορα, και η μεγάλη διάρκεια της συλλογής δεν βοηθάει για να λάμψουν τα μικρά διαμαντάκια. Πέρα από τους φανατικούς φίλους της ιστορικής μπάντας, αρκετοί από τους υπόλοιπους ίσως και να ήταν πολύ πιο ευχαριστημένοι με μία μονή συλλογή, ενώ οι περισσότεροι ακόμα και με ένα E.P.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured