Το Different Waves αποτελεί την επανακυκλοφορία σε CD του album που είχε πρωτοδεί το φως της δημοσιότητας με τη μορφή διπλού λευκού βινυλίου από την Jetlag Records κατά το έτος 2000. Στις 14 συνθέσεις της original κυκλοφορίας έχουν προστεθεί και τρεις νέες οι οποίες μάλλον και αποτελούν τις πιο καλές στιγμές του δίσκου (Sens, E-step και Velocity).

Το όλο κλίμα του album κινείται μέσα σε μια πειραματική chill out ατμόσφαιρα, στα χνάρια των Boards Of Canada, Future Sound Of London και Aphex Twin (στα πιο χαλαρά του) χωρίς όμως εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα φωνητικά -όπως άλλωστε συνηθίζεται στα albums του ιδιώματος- δεν παίζουν σημαντικό ρόλο κι έτσι τα συναντάμε σε ελάχιστα κομμάτια με την φωνή της Ivonne Koehler στα Sens και Take01.

Οι ήπιοι (και μερικές φορές αδιάφοροι) τόνοι συνεχίζονται και στα περίπου 70 λεπτά του δίσκου προσπαθώντας να μεταδώσουν στον ακροατή μια χαλαρωτική αίσθηση χωρίς όμως πάντοτε αυτό να γίνεται κατορθωτό. Σίγουρα όλα τα παραπάνω, υπάρχουν αρκετοί που τα καταφέρνουν καλύτερα από τους Echorausch.

Όμως δεν παύουν να υπάρχουν και ενδιαφέρουσες στιγμές μέσα στο album όπως το πολύ καλό E-step που φέρνει στο μυαλό chill out καλοκαιρινά ξημερώματα στην Ibiza (ή ακόμα πιο κοντά, στον Κάβο της Κέρκυρας) μετά από τρελά ολονύκτια parties ή το χορευτικό Celia που σε βάζει σε σκέψεις να χτυπήσεις ρυθμικά το πόδι σου. Απ' την άλλη, υπάρχει και το Velocity με ένα συμπαθητικό 'κολλητικό' beatάκι όπου το συνεχές χτύπημα του μπάσου δημιουργεί μια αγχωτική ατμόσφαιρα. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν βέβαια και οι ενοχλητικές στιγμές, όπου η ηρεμία διαταράσσεται από τον ήχο του αλυσοπρίονου όπως ακριβώς συμβαίνει στο Sonon. Συμπερασματικά, ένα μάλλον μέτριος δίσκος...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured