Στο τρίτο τους άλμπουμ οι Σουηδοί surfers πετυχαίνουν την καλλιτεχνική τους κορύφωση, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δικαιώνοντας όλους όσους ακούσαμε το δεύτερό τους άλμπουμ, Club Gabardino - ένα cult απόκτημα για το εξώφυλλο και τον τίτλο του και συννάμα απαραίτητο για την μουσική του βεβαίως - και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτούς.

Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία -ελπίζω τουλάχιστον να μας δοθεί- μέσω της Olon Music, που διανέμει τον τρίτο τον ολοκληρωμένο δίσκο να μάθουμε περισσότερα επιτέλους. Γιατί αν το Club Gabardino είχε μία απολαυστική μουσική γκάμα να μας παρουσιάσει, με έμφαση κυρίως στο surf, τις αλα americana slide κιθάρες και την Morricon-ική ατμόσφαιρα, στο Mission Exotica το Σουηδικό τρίο μπερδεύει όλα τα παραπάνω με ακόμα πιο εκλεκτική άποψη, ενώ μπλέκει ακόμα και ηλεκτρονικά στοιχεία, όπως στο Duble Decker όπου με τα trip-hopικά keyboards τους δημιουργούν το απόλυτο συμπλήρωμα στον David Holmes.

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να ακούγαμε την μουσική των Langhorns σε ένα spaghetti western. Οι ήχοι τους άλλωστε δένουν ήδη απόλυτα με εικόνες βρώμικου far west-ικού περιβάλλοντος, με καουμπόιδες που ανοίγουν το carnation τους με τα σπιρούνια τους -ουπς σόρρυ, άσχετη εικόνα από ταραγμένη παιδική ηλικία- και λύνουν τις διαφορές τους με πιστολικές αναμετρήσεις face to face.

Για να σοβαρευτούμε πάντως, στο Mission Exotica, θα ακούσετε 41 λεπτά αληθινά συναρπαστικής μουσικής, με κομμάτια σαν το εναρκτήριο Spybeat ή το καταπληκτικό Las Vegas Fist Fight να σας ξεσηκώνουν και να σας δημιουργούν μία uplifting ατμόσφαιρα που σπάνια πια βρίσκεις σε καινούριες δουλειές, ενώ άλλα κομμάτια σαν το ατμοσφαιρικό Duble Decker, που αναφέραμε και πριν, είναι ιδανικά για πιο cool στιγμές.

Ελπίζουμε η Olon Music να φέρει και τις προηγούμενες δουλειές τους...

Μην προσπεράσετε αυτό το άλμπουμ, θα χάσετε μία από τις πιο εκλεκτικές δουλειές της χρονιάς!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured