Πραγματικά… «άλλα ζώα», αποδεικνύονται στο ντεμπούτο τους οι φοβερές και τρομερές τέσσερις δεσποινίδες από το San Francisco. Μπορεί να πήρε κάμποσο καιρό, αλλά μόλις πολύ σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην χώρα μας ο μικρός δυναμίτης που είναι το “Other Animals” των Erase Errata, αρκετό καιρό ύστερα από την αμφιλεγόμενη ζωντανή τους εμφάνιση στο Αν & Olon Club.

O υπογράφων δεν είχε δυστυχώς την τύχη να παραβρεθεί στο live, σε κάποια σκοπιά θα κοιμόμουν λογικά εκείνη την στιγμή, όμως έχει τύχη να απολαμβάνει κάθε ένα από τα μόλις 29 λεπτά που διαρκεί το “Other Animals” και να παρασύρεται στον ψυχωτικό κόσμο των “Bangles on Speed”! (Δεν μπορούσα να μην πω την μαλακία μου…)

Τα κορίτσια έχουν νεύρα, κότσια και… κάτι άλλα, μα πάνω από όλα, κουβαλούν μία πραγματική riot grrrl καρδιά και μία avant-garde ψυχή, ένδοξες διάδοχες για την digital εποχή των Slits, σε μία θηλυκή εκδοχή των Wire.

Τα κορίτσια είναι punk as fuck, όμως παράλληλα είναι και πιο pop, βαθιά μέσα τους, και από τις όποιες pop stars. Έχουν βαθιά ριζωμένη μέσα τους μία χαοτική αναρχία, η οποία όμως, λόγω φυσικών αντανακλαστικών, μετατρέπεται σε ένα σφιχτά δομημένο ηχοσύνολο το οποίο, όσο και αν φαντάζει περίεργο, εμπεριέχει έναν εκλεκτικό και ελιτίστικο jazz εαυτό που συγκρούεται ανά πάσα στιγμή με την DIY αισθητική του παραδοσιακού garage punk και της σύγχρονης laptop τεχνοτρομοκρατίας.

Τα «Άλλα Ζώα», όσο και αν τα ψήσεις, μπορεί να κάτσουν στο στομάχι του ανυποψίαστου, ή και να τα ξεράσει αμέσως. Αυτός όμως που ξέρει να ξεχωρίζει το φιλέτο του από την σκυλοτροφή που τον ταϊζουν, θα τα απολαύσει και στο τέλος θα πει και θα χορέψει σπασμωδικά και ένα τραγούδι… Δεκαπέντε για την ακρίβεια.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured