Ολόφρεσκο album (το πρώτο για την ακρίβεια) των Βρετανών Tactical Sekt για λογαριασμό της Noitekk που αποτελούνται ουσιαστικά από ένα και μόνο πρόσωπο, τον Anthony Mather, τον βασικό (και μοναδικό) υπεύθυνο για τα φωνητικά, τους στίχους, τα keyboards και το programming στο δίσκο αυτό. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά αφού οι Tactical Sekt αποτελούν το προσωπικό του side project. Να λοιπόν τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του το έτερον ήμυσι των Aslan Faction (που κι αυτοί πρόσφατα ντεμπουτάρισαν στην ίδια εταιρεία με το Blunt Force Trauma).

Το μουσικό ύφος του παρόντος album δεν θα μπορούσε να διαφέρει ριζικά από εκείνο των Aslan Faction, δηλαδή μια χαοτική εναλλαγή ανάμεσα σε hard electro, ΕΒΜ και Industrial. Σε όλη τη διάρκεια του κυριαρχεί ένα μαζικό σφυροκόπημα των νεύρων από δυνατά (άλλοτε γρήγορα αλλά τις περισσότερες φορές αργά) beats που εναλλάσονται με, απλές στη σύλληψη τους, μελωδίες. Βασικό χαρακτηριστικό αποτελούν τα υπερβολικά παραμορφωμένα φωνητικά που παραπέμπουν ευθέως στους Βέλγους Suicide Commando του Johan van Roy (τους οποίους είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Αθήνα στα πλαίσια του Elfentanz Festival), καθώς και στους Μεξικανούς Hocico. Τα παραπάνω σίγουρα δεν είναι τυχαία αφού στο κομμάτι Damage Limitation συμμετέχει και ο ίδιος ο van Roy ενώ στα credits του album φιγουράρουν τα ονόματα των amigos Erk και Rasco.

Στιχουργικά τα θέματα που κυριαρχούν έχουν να κάνουν με τις ανηλεείς εξελίξεις στο πεδίο της γονιδιακής παρέμβασης-βελτίωσης, της κλωνοποίησης (όπως άλλωστε δείχνει και ο τίτλος Geneticide), τον προβληματισμό της χρησιμότητας των παραπάνω και τις κρυμμένες σκοπιμότητες πίσω από τους οργανισμούς που χρηματοδοτούν αυτά τα projects. Όλα αυτά φυσικά δεν είναι σε θέση να τα απαντήσουν οι Tactical Sekt, αλλά μάλλον στις προθέσεις τους είναι να χρησιμοποιήσουν το album αυτό σαν παραμορφωτικό καθρέφτη της κοινωνίας ώστε να στρέψουν το ενδιαφέρον μας προς τα 'κει.

Το Geneticide δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο στην Industrial μουσική όμως κινείται μέσα σε αποδεκτά επίπεδα. Δεν μπορεί επίσης κανείς να πει ότι οι συνθέσεις διακρίνονται για την πολυπλοκότητα και ευρηματικότητα τους όμως μέσα από αυτή την εφιαλτική, βάρβαρη και θορυβώδη μάζα ξεχωρίζει το πάρα πολύ καλό Genetic Mistrust, το μελωδικό (εντάξει, σε κάποια σημεία) Uncleansed, το Catatonic και το Faded Prophecy.

Οι οπαδοί της μουσικής των Suicide Commando και των Hocico σίγουρα θα το βρουν ενδιαφέρον. Και κάτι για όσους ψήνονται για ταξίδια σε μέρη εξωτικά: οι Terminal Sekt εμφανίζονται στο GothAM Festival στις 15 Μαρτίου στο Amsterdam. Το ταξίδι καλό ακούγεται!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured