Δεύτερο album στην Black Rain για τους Γερμανούς Davantage και μια καλή ευκαιρία για τους φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής να επιχειρήσουν να "ψάξουν" ήχους στους οποίους δεν είναι και τόσο εύκολο να έχουν πρόσβαση, μιας και οι κυκλοφορίες των τελευταίων μηνών από τα αποκαλούμενα μεγάλα συκροτήματα του είδους, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για μεγάλο αριθμό αγορών CDs.

Το γερμανικό τρίο λοιπόν, κινούμενο σε electro-industrial μονοπάτια (που αρκετές φορές φέρνουν στο νου τα φωνητικά αλλά και των ήχο των Αμερικανών Assemblage 23), πρωτοεμφανίστηκε το 1997 και μετά από κάποιες αυτοχρηματοδοτούμενες παραγωγές, κυκλοφόρησε το πρώτο του full album για λογαριασμό της Black Rain με τίτλο Broken Influences, το 2000. Την επόμενη χρονιά έδωσε το E.P. Virus:Hate και πλέον το φετινό καλοκαίρι ολοκλήρωσε το παρόν πόνημα, Global Badlands.

Ένα album που χαρακτηρίζεται από τη σκοτεινή ατμόσφαιρα, τις αργόσυρτες καλοδουλεμένες μελωδίες, τις μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις και κάποια πιο γρήγορα -αλλά πάντα κοντρολαρισμένα- ξεσπάσματα. Οι σταθεροί ρυθμοί είναι από τα στοιχεία που κολλάνε στο μυαλό σου ακούγοντας το και τα φωνητικά σου δίνουν μια γεύση του εφιαλτικού μέλλοντος, το οποίο βλέπουν οι Davantage να έρχεται για την ανθρωπότητα.

Η παγκοσμιοποίηση είναι ένα θέμα που φαίνεται να απασχολεί έντονα τον Gunnar Bock, όπως άλλωστε φαίνεται και από τον τίτλο του album. Ο στίχος τους εμφανίζεται ιδιαίτερα πολιτικός σε κομμάτια όπως το No Candle Light, Mass-X, και Violent Corona ενώ μια έκπληξη μας περιμένει στο κομμάτι From A Distance όπου τα λόγια είναι γραμμένα από τον θρυλικό αυτόχειρα Ian Curtis των Joy Division, όπως αυτά υπάρχουν στο βιβλίο της Deborah Curtis "Touching From A Distance"... Το συγκεκριμένο track, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μιας και είχε πρωτοεμφανιστεί στην συλλογή της Triton, Electrotrauma Vol.6, τον Μάϊο του 2002.

Το πρώτο από τα παραπάνω κομμάτια, το No Candle Light, απετέλεσε και τον προπομπό του album, μιας και είχε κυκλοφορήσει σαν cd single, δίνοντας μας μια καλή γεύση του τι θα επακολουθούσε. Το συγκεκριμένο κομμάτι ξεκινά με μια υποτονική, ευχάριστη -αλλά στα όρια του κουραστικού- εισαγωγή (2.30 λεπτών!) για να καταλήξει σε ένα 7λέπτο έπος. Σύνθεση που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη είναι και το Some Kind Of Virus το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί σαν intro στο βασικό θέμα του album, το πολύ δυνατό Global Badlands. Κορυφαία στιγμή αποτελεί αναμφισβήτητα το γρήγορο και δυναμικό Crisis που ανεβάζει αισθητά τους ρυθμούς! Και αυτό τοκομμάτι δεν είναι άγνωστο αφού το έχουμε ξανασυναντήσει στην συλλογή Triton Compilation 3, επίσης πέρυσι τον Μάϊο.

Συμπερασματικά, το Global Badlands αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους electrofans έχουν τη διάθεση να προχωρήσουν λίγο πιο πέρα από τα γνωστά και τα τετριμμένα της εν λόγω σκηνής και σίγουρα αξίζει της προσοχής μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured