O πιο σεβαστός hip hop DJ της Βιέννης -όσο κι αν αυτό ακούγεται ως ανέκδοτο- σε μια συλλογή βασισμένη σε κομμάτια του παρελθόντος, εδώ υπό ένα πιο φρέσκο φακό, αφού έτσι κι αλλιώς πολλές μετρούν 7 χρόνια ζωής. Ξεκινώντας από τα mid 80s και κερδίζοντας τοπικούς διαγωνισμούς DJs της DMC, συνεχίζοντας με το one-hit-wonder σχήμα των Edelweiss (θυμάστε το 80s eurodance χιτ "Bring me edelweiss";) και συνεργαζόμενος με ονόματα όπως ο Peter Kruder στο σχήμα των The Moreaus, κατέληξε να ακολουθεί μια αξιοσέβαστη πορεία που βρέθηκε στο peak της λίγο μετά τα μέσα των 90s. Ο DJ DSL επανέρχεται στην επικαιρότητα πλέον, υπενθυμίζοντας στους γνωστούς και παρουσιάζοντας στους νέους φίλους κομμάτια γνωστά στους πρώτους, ακυκλοφόρητα, αλλά και remakes άλλων.

Ο ήχος στηρίζεται σε ζυγισμένη δοσολογία γλυκών hip-hop jams, G-funk tracks, jazzy ηλεκτρονικών beats και soul φωνητικών που γλιστρούν στον αέρα ενός μεσόρυθμου cut & paste project. Bασικές πηγές έμπνευσης του DJ DSL είναι άλλοι μεγάλοι του είδους: Από τον DJ Krush, στο chill-out ηλεκτρονικό φανκ όπως το αντιλαμβάνονται οι Kruder & Dorfmeister στα περίφημα Sessions τους, κι από τα δημιουργήματα του DJ Shadow στο sampled funk των Herbaliser. Σε ορισμένες μάλιστα στιγμές αυτή η μικροκατασκευή που δομεί τη βάση κάθε κομματιού είναι ιδιαίτερα ελκυστική παρά το γεγονός ότι στηρίζεται στην επανάληψη.

Πολύ θετικά δείγματα αυτού του instrumental electro/hip-hop είναι το old-school άρωμα του "Let Me Talk To You", το "Neu 6 Min", το "Havana Club" με τα φωνητικά των Kool Keith & Motion Man και η ιδέα πάνω στην οποία στηρίζεται το "Lovesick", η οποία όμως χάνεται με την επανάληψή της. Ευφυές και το remake του δικού του "I L.O.V.E. You", όπως και το σουιγκάτο κλείσιμο με το "Terramonte Swing".

Υπάρχουν βέβαια και κάποια κομμάτια που δεν αναπτύσσουν την ιδέα παραπάνω από τα βασικά και κάποιες στιγμές που λες και εσκεμμένα ο δημιουργός τους αφήνει να κάνουν την κοιλιά (ίσως για να "επανέλθει" πάλι), αλλά η συνολική εικόνα είναι ενός δίσκου αρκετά καλού, τον οποίο πρέπει να τσεκάρουν οπωσδήποτε οι λάτρεις της χαλαρής, instrumental, μα σκονισμένης σίγουρα πλευράς του hip-hop που εκφράζουν τα ονόματα που αναφέραμε. Μερικά από τα κομμάτια του θα ακουστούν με περίσσειο ενδιαφέρον από όλα τα ανοιχτά αυτιά!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured