Με την πρώτη ακρόαση του "Αngel Youth" που ανοίγει την τέταρτη κυκλοφορία των Σουηδών Last Days of April έχεις την εντύπωση ότι διακτινίστηκες σε κάποιο ξεχασμένο αμερικάνικο alt-rock party των αρχών των 90s. Κάπου θολή διαφαίνεται η φυσιογνωμία του Doug Martsch και κάποια μέλη των Goo Goo Dolls βρίσκονται στα ενδότερα, απολαμβάνοντας το ποτάκι τους. Μα στη συνέχεια έρχεται το "Piano", ένα από τα πιο ονειρικά κομμάτια του 2002, που μας γυρνάει ακόμη πιο πίσω, στα παιδικά μας όνειρα, για να επανέλθουν σιγά σιγά οι indie rock / power pop κιθάρες.

Και τελικά ακούγοντας και τα 38 λεπτά της παρούσας κυκλοφορίας έχεις απωλέσει κάθε ενδοιασμό και deja-vu συναίσθημα. Ναι, έχουμε ξανακούσει τις περισσότερες μελωδίες αυτών των emo kids πολλάκις. Αλλά δεν θα λέγαμε εύκολα όχι σε μια τόσο καλοφτιαγμένη δουλειά, της οποίας δεν υστερεί ούτε ένα κομμάτι. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για την απήχηση στους softcore κύκλους, εδώ είναι ικανό να συνεπάρει και τον fan της μουσικής των Grandaddy.

Να σημειώσουμε ότι οι Last Days of April, για όσους δεν το γνωρίζουν, προέρχονται από τη Σουηδία, έχουν ως ψυχή και κινητήριο μοχλό τον Karl Larsson, με χαρακτηριστική φωνή που στα ήρεμά της θα θυμίσει τον Billy Corgan του "Adore", έχουν ανοίξει συναυλίες ονομάτων όπως At The Drive In, Get Up Kids και Chris Cornell και ηχογράφησαν το album με τον κιθαρίστα των Fireside Pelle Gunnerfeldt (The Hives, International Noise Conspiracy) στο studio του στη Στοκχόλμη.

Το "Ascend to the Stars" είναι χαρακτηριστική περίπτωση γλυκόπικρης, συναισθηματικής, εφηβικής pop για μεγάλους, μια διασταύρωση Pedro de Lion, Built to Spill, Death Cab For Cutie, Archers of Loaf και ...Wannadies! Και με ένα από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς, το "All Will Break", που ξεχωρίζει ελάχιστα από το πολύ καλό σύνολο. Κορυφή για το είδος.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured