Πρώην κιθαρίστας των 60 Ft. Dolls, ο κύριος Parfitt μας παρουσιάζει εδώ ένα long play album ως επί το πλείστον βασισμένο στην ακουστική κιθάρα, το οποίο δεν παρουσιάζει εκπλήξεις, ανάμεσα στις συνθέσεις, οι οποίες ομοιάζουν αρκετά μεταξύ τους.

Η φωνή δίνει το ταλαιπωρημένο ύφος που απαιτούν οι στίχοι και η μουσική του, και υπάρχουν στιγμές που η γλυκιά του παραπονεμένη μούσα σε κερδίζει.

Σχεδόν η ίδια φόρμα παντού, συνήθως ένας 4/4 ρυθμός από τα ακκόρντα της ακουστικής κιθάρας, μινιμαλιστική χρήση των συνοδευτικών οργάνων, τα οποία είναι πολλά, αλλά χρησιμοποιημένα πάντα με φειδώ και διάθεση να μείνουν στο background.

Δεν πρόκειται για τον τραγουδοποιό που θα σας πάρει τα μυαλά ή θα αφήσει ως παρακαταθήκη καμιά σελίδα με ζωντανά γράμματα στο μεγάλο βιβλίο της σύγχρονης μουσικής ιστορίας. Όμως, το Highlights... είναι ένας όμορφος δίσκος, αν και με κάποιες συνθέσεις να μην στέκονται στο ίδιο επίπεδο με κομμάτια όπως το "ροκάδικο" Stone Honey, π.χ.

Έπειδή αυτός είναι ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, είναι λογικό ακόμα να ψάχνει το προσωπικό του ύφος και να περιμένουμε στο μέλλον να το βελτιώσει και να μας χαρίσει σπουδαίες μελωδικές εξομολογήσεις.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured