Λοιπόν, ακούστε να δείτε πως έχουν τα πράγματα με τους Music: Έχετε ασφαλώς υπόψη σας το πώς ο Βρετανικός μουσικός Τύπος έχει το ταλέντο αλλά και την ενοχλητική συνήθεια να μας πλασάρει κάθε λίγο και λιγάκι καινούργια συγκρότημα, με την υπόσχεση ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν τους δούμε να κατακτούν το σύμπαν, να κυκλοφορούν τα αριστουργήματα της αυριανής μέρας και να γίνονται τα αγαπημένα μας αστέρια του μέλλοντος, οι νέοι Beatles, Nirvana, Radiohead και ούτω καθεξής.

Ως ένα τέτοιο σχήμα πλασαρίστηκαν και οι τετραμελείς Music, μα αν θέλετε να ακούσετε τη γνώμη μας (κι εξάλλου γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να καταθέτουμε την άποψή μας περί διαφόρων μουσικών πραγμάτων κι ελπίζουμε να μας διαβάζετε και να συμφωνείτε ενίοτε μαζί μας), πρόκειται για μια απ’ τις μετριότερες μπάντες που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, οι Cast αυτής της δεκαετίας!

Δεν υπάρχει σημαντικό συγκρότημα των παρελθόντων ετών που να μην έχουν κλέψει ετούτοι εδώ οι τσαρλατάνοι της σύγχρονης ροκ – ποπ σκηνής, από τους Stone Roses και τους Primal Scream μέχρι τους Verve και τους Oasis και πάλι πίσω. Έκαναν την εμφάνισή τους μ’ ένα ενδιαφέρον κομμάτι, το “Take The Long Road And Walk It”, σημάδι αρκετό για τους δημοσιογράφους της αλλοδαπής ότι έχουν κάτι αξιόλογο στα χέρια τους. Συνέχισαν με το “You Might As Well Try To Fuck Me”, το οποίο όπως καταλαβαίνετε, ανεξάρτητα απ’ την μουσική του αξία, βγήκε στην αγορά για να στρέψει επάνω τους τα βλέμματα όλων όσων δεν πείθονται διαφορετικά για την αληθινή τους καλλιτεχνική υπόσταση, αν υφίσταται κάτι τέτοιο. Δυστυχώς όμως, δεν είχαν τα κότσια να το συμπεριλάβουν σ’ αυτό το παρθενικό τους άλμπουμ, και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο – προφανώς κάποιος τους τράβηξε το αυτί!

Από εκεί και πέρα, εδώ θα βρείτε τραγούδια με μικρό ή ελάχιστο πραγματικό συνθετικό αντίκρισμα, μονάχα ασκήσεις ύφους που προσπαθούν να καλύψουν πολλά και διαφορετικά στυλιστικά μέτωπα, από indie ρυθμικούς ύμνους μέχρι «εσωτερικές» αναζητήσεις που καταλήγουν σε καθαρτήριες ηχητικές εξάρσεις από μια μπάντα που είναι ικανή να τα «δώσει όλα».

Του χρόνου τέτοια εποχή θα έχετε ξεχάσει ότι υπήρξε συγκρότημα μ’ αυτό το όνομα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured