Παρουσιάζοντας πρόσφατα από τα reviews την συνεργασία Black Dog και Black Sifichi είχαμε παρατηρήσει ότι είναι σίγουρα μια κυκλοφορία της οποίας το concept και μόνο αποτελεί πόλο έλξης για τους μουσικόφιλους. Η Hydrogen Dukebox όμως δεν σταμάτησε εκεί και εκμεταλλευόμενη την συλλεκτική μανία μας, έδωσε στην κυκλοφορία δυο 12'' με remixes σε κομμάτια από το Unsavoury Products από γνωστές προσωπικότητες του ηλεκτρονικού ήχου.

Ας δούμε όμως τις δυο κυκλοφορίες αναλυτικά. Στο πρώτο δωδεκάϊντσο έχουμε τον CJ Bolland να αναλαμβάνει το remix του Mental Health Hotline και τους 808 State στο Lets Talk Music. Ο CJ Bolland αναλαμβάνει ίσως το πιο παρανοϊκό track του Unsavoury Products το οποίο στηριζόταν αποκλειστικά στο "τηλεφωνικό" μονόλογο του Black Sifichi. Στο remix του αφήνει τη φωνή στο background και αφήνει το χαρακτηριστικό Bolland-μπάσο να στριφογυρνάει με δαιμονισμένους techno ρυθμούς. Αρκετά ενδιαφέρον και επιθετικό, όπως και το remix της άλλης πλευράς, το οποίο ανήκει στους 808 State. Εδώ η μπότα χτυπάει άγρια, δημιουργώντας ένα σκοτεινό hard techno track, δείχνοντας ότι το Unsavoury Products μάλλον ξυπνάει τον άγριο εαυτό των επίδοξων remixers.

Η δεύτερη κυκλοφορία είναι σαφώς πιο χορταστική μία και περιλαμβάνει 4 tracks. Ξεκίνημα με τα κοφτά beats του Jimmy Cauty των KLF στo remix του Invisible Things. Το -κατά τα αναμενόμενα groovy track- ακολουθεί ένα κομμάτι των ίδιων των Black Dog το οποίο είχε μείνει εκτός του πρόσφατου δίσκου τους, προφανώς επειδή είναι αρκετά dance για τα δεδομένα του εσωστρεφούς και σκοτεινού Unsavoury Products. Περιέργως και το ίδιο το track ονομάζεται Unsavoury Products...

Η δεύτερη πλευρά συνεχίζει στα ίδια uptempo πλαίσια, με τους Beloved να δίνουν μια electro εκδοχή του Wishing Well και τους Α1 People σε ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς να μετατρέπουν το Dogbite σε ένα απόκοσμο και εθιστικό electro anthem.

Σίγουρα κάποια από τα remix που αναφέραμε είναι αρκετά μακροσκελή και επαναληπτικά, γνώρισμα δυστυχώς αρκετών παρόμοιων κυκλοφοριών. Η αλήθεια είναι πάντως ότι δίνουν μια διαφορετική χροιά στο υλικό του Unsavoury Products, αρκετά πιο ρυθμική, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τον underground χαρακτήρα. Θα λέγαμε ότι η υποβόσκουσα εσωτερική ορμή του Unsavoury Products, εξωτερικεύεται στα δυο δωδεκάϊντσα και μετατρέπεται σε δυναμικά και ανεξέλεγκτα beats.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured