Αυτό είναι το side project του Isaak Brock των Modest Mouse, αν και κάπως αδικούμε τον ίδιο αν συνεχίσουμε να το λέμε έτσι, αφού και στους M.M. έχει τον πλήρη έλεγχο και μπορεί κι εκεί να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί. Το διαφορετικό εδώ είναι ότι δουλεύει με διαφορετικούς μουσικούς, ήτοι τους Brian Deck (Red Red Meat - παραγωγή σε Tortoise, Sea and Cake, αλλά και Modest Mouse), Paul Jenkins (The Black Heart Procession), Tim Rutili (Califone, Red Red Meat), John Orth (Holopaw), αλλά και άλλους -σε δεύτερο ρόλο- καλλιτέχνες.

Αν ακούγεται σαν Modest Mouse; Θα ήμασταν κουφοί αν υποστηρίζαμε ότι δεν διακρίνουμε την ταυτότητά του, αν και η τράπουλα έχει ανακατευτεί λίγο. Η μελωδική πλευρά της καταθλιπτικής αυτής περσόνας είναι αισθητή στις σκοτεινές συνθέσεις που παίζουν ελαφρώς με το μέλλον και περισσότερο με το νοσταλγικό συναίσθημα, φέρνουν country αναλαμπές, αλλά και ηλεκτρονικά εφέ, banjo και white noise μαζί. Το "Sharpen Your Teeth" είναι βέβαια ένας χαμηλότονος indie rock δίσκος.

Ορισμένα κομμάτια είναι κατά μία έννοια leftovers των Modest Mouse, άλλα ακόμα λιγότερο υποφερτά, άλλα απλώς επαλαμβανόμενα, άλλα ενδιαφέροντα στην ιδέα που κουβαλούν, όπως το "Ice On The Streets". Υπάρχουν όμως και πραγματικά πολύ αξιόλογες στιγμές, όπως το "Cat Faces", το "Spilled Milk Factory" και το "Diamonds on the Face of Evil". Πολύ όμορφη, μέσα στην απλότητά της, είναι και η μπαλλάντα "Hotcha Girls".

Γενικά πρόκειται για ένα άνισο album, στο οποίο κυριαρχούν όμως οι καλλές στιγμές, απευθυνόμενο όμως κυρίως στους fans των Modest Mouse. Ειδικά οι παραπέμπουσες σε Tom Waits εμπνεύσεις του θα τους ξαφνιάσουν ευχάριστα, όπως και το μελωδικό του χάρισμα που εδώ αξιοποιείται αρκετά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured