Δεν περνάει και την καλύτερή της φάση η βρετανική teen pop -παρά την εξακολουθούμενη κυριαρχία στα charts, δεν υπάρχουν πλέον μεγάλα group και η μουσική βιομηχανία τα αναζητεί εναγωνίως. Μάλιστα, στην περίπτωση των Sugababes έχει μια σχετικά credible από τα μουσικά media ευκαιρία να το κατορθώσει, μια και έχουν και το ταλέντο και τις ιδέες.

Το ντεμπούτο single τους, "Overload" ήταν άλλωστε ένα μικρό ποπ διαμαντάκι, αλλά και στο νέο album, τόσο με το "Round Round", όσο και με το "Freak Like Me" έδειξαν ότι μπορούν να γράφουν sexy teen pop κομμάτια που δεν ζηλεύουν τη φτήνεια των υπολοίπων.

Πέρα από αυτά τα δύο, το album περιέχει tracks, αν όχι του ίδιου, τουλάχιστον αρκετά καλού επιπέδου για τα μέτρα και τα σταθμά του είδους, από την όμορφη μπαλλάντα που ακούει στο όνομα "Stonger", ως το "Breathe Easy" που κλείνει το album... Και όταν μάλιστα δεν ακούγονται σαν μια λιγότερο ευρηματική εκδοχή των Destiny's Child ή δεν διασκευάζουν Sting (με τη βοήθειά του), οι φρέσκοι, soulful ήχοι, δεμένοι με τις αρμονικές φωνές τους, έχουν ομολογουμένως μια ξεχωριστή γλύκα.

Το album κινείται στους δυο βασικούς πόλους του funk και του R&B, στα πλαίσια μιας ερωτικής, αλλά (για να λέμε και του στραβού το δίκιο) κάπως στημένης pop. Άλλωστε, όταν εννιά άτομα γράφουν ένα κομμάτι, αυτό μοιάζει περισσότερο με απόφαση συμβουλίου, παρά με ένα ζωντανό οργανισμό που αναπτύσσεται.

Ο κόσμος τους βέβαια δεν πάσχει από τέτοια κόμπλεξ, κι αφού οι Keish Buchanan και Mutya Buena, με την προσθήκη πλέον της Heidi Range (πρώην Atomic Kitten) κατορθώνουν να δημιουργούν μια τόσο αξιοπρεπή δουλειά, ποιος δικαιούται να διαμαρτύρεται;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured