Εκεί που οι περισσότεροι βρετανοί πιτσιρικάδες στρέφουν τη ματιά τους αλλά και τα αυτιά τους προς τις όλο και περισσότερες εξαιρετικές κυκλοφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάποια άλλα παιδιά από Αμερική πλευρά πράτουν ακριβώς το αντίθετο! Ας πάρουμε για παράδειγμα τους Sunstorm.

Φαντάζομαι το δωμάτιο του Jerrold Balcom τραγουδιστή και ηγέτη του κουαρτέτου αυτού από την Πόλη των Αγγέλων να είναι γεμάτο με αφίσες των Verve της εποχής του “A Man Called Sun”, φωτογραφίες της πρώιμης εποχής των Stone Roses, αλλά και κάπου το βλέμμα του Jason Spaceman να επιθεωρεί και να ελέγχει τον χώρο για τυχόν απρόβλεπτες και αδικαιολόγητες αποκλίσεις από την βρετανική μουσική παράδοση από τα psychedelic 60’s ως και τα μεγαλομανή Britpop 90’s.

Αν πιστέψουμε τον εναλλακτικό τύπο της Αμερικής, και τους αυτόπτες μάρτυρες των πρόσφατων ζωντανών εμφανίσεων των Sunstorm εκεί, οι τρεις ηχογραφήσεις, “High Resolution”, “Mojave’s Town” και “Simone Say Radio” που αποτελούν και την ντεμπούτο τους κυκλοφορία, αδικούν το ταλέντο, την ενέργεια και το ευοίωνο μελλον που φαίνεται να έχει η μπάντα. Δεν θα μπορούσαμε να εκφέρουμε γνώμη περί αυτού, όμως αν κρίνουμε αυστηρά μέσα από το EP, δεν έχουμε παρά να μιλήσουμε για μία ακόμα νεαρή μπάντα που αναμασά το παρελθόν, δεν φαίνεται να προσφέρει τίποτα καινούργιο ή και το ελάχιστο παραπάνω.

Ενδιαφέρουσα επιλογή μόνο για λόγους αρχειακούς – ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να μας επιφυλλάσσει το δισκογραφικό τους αύριο – και φυσικά για όσους αρέσκονται σε tribute μπάντες και λοιπούς τόσο «νεκρόφιλους» όσο και αγγλόφιλους αναβιωτές.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured