Τα έχει "χωρίσει" καλά ο Scott Herren: Στο project των Prefuse 73 ασχολείται με τη μεταμοντέρνα πλευρά του hip-hop, σε αυτό των Delarosa and Asora ανακατεύει την τράπουλα και το αποτέλεσμα είναι γεμάτο με πιο soulful electronica ήχους, ενώ στους Savath + Savalas εξερευνεί ηχοτοπία και χτίζει jazzy ατμόσφαιρες με lo-fi ambience χαρακτήρα.

Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο "Folk Songs for Trains, Trees and Honey" έχουμε ένα EP, προπομπό του νέου του album που θα το ακούσουμε στο 2003. Δεκαεπτά λεπτά με απαλούς idm ρυθμούς, ακουστικούς easy listening ήχους και post rock μυρωδιές. Παίρνοντας βασικές φόρμες δημιουργεί τραγούδια, έχοντας κατά νου μια στυλάτη 00s έκδοση του Burt Bacharach.

To "Rolls and waves of ignorance" που ανοίγει την μικρή αυτή κυκλοφορία είναι ονειρικό, το "Paths In Soft Focus" συνεχίζει στα ίδια υψηλά standards, με τεχνικές που βρίσκουμε στους Prefuse73, αλλά πάντα μέσα στο χαρακτήρα αυτού του project, στο"Folk Song for Cello", οι Air έχουν την τιμητική τους, ενώ το κλειστοφοβικό "Decatur Queen" συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το EP.

Samples, beats, αλλά και drums που ανήκουν στον Johnny Herndon των Tortoise, μπλέκονται με το μπάσο και το σαξόφωνο, δημιουργώντας ένα jazzy, easy-listening σύνολο που επιτηδευμένα δεν διαχωρίζει το ηλεκτρονικό από το οργανικό. Ενα μικρό δωράκι για τη δισκοθήκη μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured