Από την αρχή του, ως side-project σχήμα του Stefan Schneider, μπασίστα των To Rococo Rot, ως σήμερα, ελάχιστα έχουν αλλάξει.Οι Kreidler κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, 'Weekender', το 1997, στη συνέχεια το δεύτερό τους με τίτλο 'Appearance and the Park', δύο χρόνια αργότερα και το ομώνυμο το 2000, για πρώτη φορά μάλιστα χωρίς τον Stefan. Αυτό εδώ δεν είναι παρά ένα μίνι lp διαφορετικής προσέγγισης σε ήδη γνωστά μουσικά τους θέματα.

Ανήκοντας στο νέο κύμα των γερμανικών electronica groups και τηρώντας πιστά την παράδοση του Dusseldorf (Kraftwerk), οι Kreidler δεν διαφοροποιούνται και πολύ από τα ηλεκτρονικά ηχοχρώματα των Mouse on Mars, To Rococo Rot και Pluramon, με απόμακρους ambient ήχους και παράξενες χαμηλόρυθμες εξερευνήσεις (αποφύγαμε διακριτικά τον όρο post-rock που -και με ευθύνη δική μας- έχει γίνει μαϊντανός στο στόμα όλων και ουσιαστικά πλέον δεν σημαίνει τίποτα).

Υπνωτικοί, επαναλαμβανόμενοι ρυθμοί και απλές staccato μελωδίες δημιουργούν μια avant-οειδή μελαγχολία, με εμφανές το πνεύμα των Tortoise, αλλά και το αναγεννησιακό χρώμα.

Αυτή τη φορά μάλιστα στρέφονται για τα καλά στο baroque κλίμα, διασκευάζοντας τους εαυτούς τους. Μινιμαλιστική η προσέγγιση, αφήνει οξυγόνο στις μελωδίες, τα διακριτικά ηλεκτρονικά drums και τα διάφορα όργανα (ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι κ.α.) που πατούν σε ένα δυνατό στοιχείο και το ανακυκλώνουν όσο χρειάζεται για να μη κορεστεί.

Έτσι έχουμε 25 περίπου λεπτά ορχηστρικής, mid-tempo κυρίως, μουσικής (7 συνολικά κομμάτια) που παραδίδουν μαθήματα οικονομίας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστική και κλινική η προσέγγιση τους σε φανταστικές περιπέτειες. Είναι όμως απόλυτα λειτουργική.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured