To Showroom Dummies είναι μια παράσταση μοντέρνου χορού, της Γαλλικής ομάδας DACM. Σύμφωνα με τις περιγραφές πρόκειται για μια άκρως πρωτοποριακή παράσταση της οποίας την μουσική υπόκρουση ανέλαβε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της πειραματικής ηλεκτρονικής σκηνής, ο Peter (Pita) Rehberg.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Pita είναι ένας από τους συνιδρυτές της Αυστριακής Mego, ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα labels που ασχολούνται με τον πειραματική ηλεκτρονική μουσική. Στο Showroom Dummies συνθέτει ένα ατμοσφαιρικό soundtrack αποτελούμενο από σημαντικές ποσότητες laptop noise και σκοτεινού ambient. Σίγουρα ένα έργο που θα ξενίσει όσους δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ηχητικές ακροβασίες αλλά είναι σίγουρο ότι οι οπαδοί της experimental σκηνής θα το λατρέψουν.

Το έργο αποτελείται από 11 αποσπάσματα, κάποια εκ των οποίων συνθέτουν μια υποβλητική βαριά ατμόσφαιρα, άλλα διατηρούν μια μίνιμουμ ρυθμική βάση και άλλα καταλήγουν στον απόλυτο θόρυβο. Ειδικά στο δεύτερο μισό του δίσκου η ατμόσφαιρα γίνεται εξαιρετικά σκοτεινή και κλειστοφοβική σε βαθμό που η μουσική σε καθηλώνει και απαιτεί την πλήρη συμμετοχή των αισθήσεων.

Στις παραστάσεις των DACM την μουσική υπόκρουση αναλαμβάνει να αναπαραγάγει ζωντανά από το laptop του ο Pita, δημιουργώντας σύμφωνα με τα γραφόμενα ένα εξαιρετικό συνονθύλευμα μουσικής και χοροθεάτρου. Γι' αυτό όσοι από εσάς ετοιμάζετε κάποιο ευρωπαϊκό ταξιδάκι μάλλον θα πρέπει να τσεκάρετε με προσοχή την περιοδεία του Showroom Dummies. Αναμφίβολα θα πρόκειται για μια εμπειρία που σπάνια ζούμε στα μέρη μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured