Όταν επιστρέφει μια φίλη από τα παλιά τι άλλο μπορείς να κάνει παρά να την υποδεχτείς θερμά. Έτσι και η Lydia Lunch αποφάσισε αν μας κάνει μια σύντομη επίσκεψη (10ιντσο είναι αυτό) φέρνοντας μαζί της και την καινούργια παρέα της, τους Anubian Lights.

Η μουσική που περιέχεται στα 18 περίπου λεπτά του Champaigne… είναι αυτή ακριβώς που θα περιμέναμε διαβάζοντας τον τίτλο και κοιτάζοντας το artwork στο εξώφυλλο. Καπνισμένη ατμοσφαιρική jazz, με σύγχρονη ρυθμική βάση, και θεατρική ερμηνεία από την Lunch. Το EP περιέχει τρία τραγούδια (Nothing but trouble, Champagne cocaine & nicotine stains, Potango tango) με την χαρακτηριστική φωνή της Lunch συν ένα ελαφρώς oriental instrumental (Guernicana) και μια instrumental εκδοχή του Potango tango που κλείνει το δίσκο.

Η εντύπωση που αφήνει το ep είναι σίγουρα θετική. Μπορεί να μην διαθέτει το βάθος και την δύναμη παλιότερων στιγμών της Lunch αλλά σίγουρα ακούγεται ευχάριστα, με τους Anubian Lights να δημιουργούν ιδανικές ενορχηστρώσεις συνδυάζοντας ηλεκτρονικά στοιχειά με μουσικές του παρελθόντος. Η Lunch δίνει το ανάλογο κύρος με την παρουσία της, ενώ οι Anubian Lights δίνουν την φρεσκάδα σε έναν συνδυασμό σίγουρα επιτυχημένο.

Περιμένουμε να δούμε και συνέχεια αυτής της συνεργασία και στα πλαίσια ενός full album, εκεί που σίγουρα τα κριτήρια είναι διαφορετικά. Κλείνοντας, να μην ξεχάσουμε να παρατηρήσουμε ότι για ακόμα μια κυκλοφορία, η αγαπημένη Crippled dick hot wax! κράτησε τα standards της και τράβηξε τα βλέμματα πάνω της.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured