Κατάγονται από το Liverpool, προέρχονται από τις στάχτες των Pure Morning κατά τα 2/4 τους, ηχογράφησαν 3 singles για δικό τους label (Aladdin's Cave Of Golf), υπέγραψαν στην Domino βγάζοντας μια συλλογή με τα πρώτα τους τραγούδια και το 'Internal Wrangler', ακούστηκαν σε διαφήμιση γνωστής αμερικάνικης μάρκας παντελονιών, περιόδευσαν με τους Radiohead και να 'μαστε στο φετινό 'Walking with thee'. Κάπως έτσι έχει το βιογραφικό τους σε περίπου 400 χαρακτήρες…

Στην περίοδο από την σύστασή τους το 1997 μέχρι και τις μέρες μας οι Clinic κατάφεραν να αποκτήσουν ένα σύνολο από τις πλέον αντιδιαμετρικές γνώμες για τον ήχο τους. Σε καμιά περίπτωση πρωτοποριακοί, αλλά ούτε και μηρυκαστικές κατσίκες των ακουσμάτων τους. Σε συνεντεύξεις τους διατυμπανίζουν ότι τα groups που τους επηρέασαν είναι οι Velvet Underground (τι πρωτότυπο!), οι Suicide και βέβαια η παρέα του Thom Yorke.

Στο 'Walking with thee' βρίσκει κάποιος μια μίξη της μουσικής ιδιομορφίας των παραπάνω, αλλά δεν μπορεί να μην εκστομίσει ότι το συγκεκριμένο cd θα μπορούσε με μεγάλη άνεση να είναι το μούλικο αδελφάκι του 'Good god's urge' των Porno For Pyros. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα εμφανές στην πλειοψηφία των τραγουδιών και κυρίως στο 'The equaliser'. Κρουστά με εξωτικό feeling, κοφτό μπάσο και μια αίσθηση ότι στα credits κρύβεται ο Perry Farrell.

Συνθέτουν το πλέον πιασάρικο hit της φετινής χρονιάς για την αγγλική σκηνή ('Walking with three'), αγαπούν με τρέλα τους Pixies στο σύντομο 'Pet eunuch', ακούγονται μελωδικοί στο 'Come into our room' και καταπραϋντικά ήρεμοι στο closing-track 'For the wars'.

Είναι ομολογουμένως ελάχιστες οι λεπτομέρειες που ξέφυγαν από την τετράδα στην σύνθεση της ουσιαστικά δεύτερης δουλειάς της, λεπτομέρειες που όμως ήταν ικανές να μετατρέψουν το 'Walking with thee' στο απόλυτο κόλλημα της φετινής μουσικής άνοιξης. Έχουν μέλλον μπροστά τους και μην εκπλαγείτε αν η επόμενή τους δουλειά μας κάνει να τρέχουμε και να μην φτάνουμε. Ψήφος εμπιστοσύνης λοιπόν στους Clinic…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured