Δεν θα μπορούσα ειλικρινά να φανταστώ κάποιο καλύτερο label για να κυκλοφορήσουν οι DAT Politics, το τέταρτο album τους. Οι αγαπητές μας Chicks On Speed αγκάλιασαν το τρίο από την Lille της Γαλλίας, και κυκλοφόρησαν το “Plugs Plus”, στην μικρή τους δισκογραφική εταιρία, και όχι μόνο αυτό, αλλά του περιποιήθηκαν με το ιδιαίτερο στυλ που τις διακρίνει και την συσκευασία του album.

Όπως και οι Chicks On Speed, έτσι και οι DAT Politics, δεν είναι μία από εκείνες τις πολύ σοβαρές, με την έννοια του ελιτισμού, IDM electronica μπάντες. Δεν έχουν σκοπό να ξεπεράσουν ένα ακόμα όριο στην ηχητική αντοχή του μέσου ακροατή, όχι ότι όταν το ξεπερνάνε μας χαλάει βέβαια. Το αντίθετο μάλιστα. Επιτηδευμένα, μέσω των φτηνών laptops τους, φλερτάρουν με την pop αισθητική, περασμένη μέσα από το πρίσμα, όχι της ευτελούς διάστασής της, αλλά μιας καλοσχεδιασμένης τίμιας και επιτυχημένης φάρσας που ανάμεσα στα δυσπρόσιτα click + cuts, ξεπροβάλλει μία μελωδία τόσο αθώα, ζεστή, και αστεία που σε προκαλεί να αναρωτηθείς πόσο ανώμαλο πρέπει να είναι το μυαλό, που ευλόγησε τον γάμο του σεξουαλικά διεστραμμένου, με σαδομαζοχιστικές τάσεις, 40άρη με την 13χρονη αθώα παιδούλα, κόρη του ιερέα του χωριού, ταγμένη στην Οσία Φανουρία, εάν υπάρχει τέτοια.

Το θέμα βέβαια είναι ότι αν ήταν μόνο τα μυαλά των τριών DAT Politics, που γέννησαν αυτή την χιουμοριστική pop for robots, άντε και των τριών Chicks On Speed, θα λέγαμε, κομμάτια να γίνει. Εδώ όμως έχουμε και άλλους συνωμότες στη φάρσα, που είτε προσφέρουν ένα χεράκι με τα laptops τους, είτε και κάνοντας φωνητικά. Από τις δύο κοπελιές των Blectum From Blechdom, που στο “Pie” σε προκαλούν να τραγουδήσεις μαζί τους, και πως να αντισταθείς, μέχρι τον Felix Kubin και τον Jo Zimmermann a.k.a. Schlammpeitziger.

Για να ολοκληρωθεί φυσικά η όλη ατμόσφαιρα στημένης πρωταπριλιάτικης φάρσας σε γραφείο μίζερων 50άρηδων λογιστών που όταν ήταν μικροί ήθελαν να γίνουν κλόουν και να ταξιδεύουν με ένα παρακμιακό τσίρκο όλο τον κόσμο, στο “Pass Our Class” που κλείνει το album, εμφανίζονται από το πουθενά οι δύο Matmos, Drew Daniel και Martin Schmidt, κάνουν ένα ντουετάκι, τους βοηθάει λίγο και ο φίλτατος Kid 606 και σε ρυθμό συνθήματος γηπέδου ή πορείας οικοδόμων, μας λένε ότι “If you want to pass our class / You have got to show your ass!”

Αυτό είναι όλο κι όλο; Έχω την εντύπωση ότι θα αποφοιτήσω πολύ γρήγορα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured