Δεν άργησε και πολύ το φετινό hip-hop διαμαντάκι, ερχόμενο -όχι ανέλπιστα- από τους Blackalicious και το ντεμπούτο τους στην MCA. H πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο Nia (2000) ήταν σαφώς μια από τις κυκλοφορίες που σημάδεψαν το είδος για τη χρονιά εκείνη, όμως σε καμία περίπτωση δεν διέθετε την πυκνότητα και τον πλούτο του EP Melodica πίσω στα 1995. Το "Blazing Arrow" φαίνεται να αποτελεί το album που μας χρώσταγε το ταλέντο των Blackalicious και παράλληλα ένας δίσκος που δύσκολα και οι ίδιοι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν.

Άνετα μπορεί να μπει ανάμεσα στις μεγάλες κυκλοφορίες των De La Soul, Tribe, Digital Underground, Mos Def και The Roots. Με κομμάτια με Λόγο και κολλητικά beats, ενέργεια, αλλά και την ίδια αντιμετώπιση της μουσικής που χαρακτηρίζει και τους προαναφερόμενους, δεν δυσκολεύεται και πολύ για να σε κατακτήσει, χωρίς όμως να προδίδει όλες του τις αρετές από την αρχή.

Ακούστε τo "Aural Pleasure" που συνδυάζει την σκιά των Naughty by Nature με ένα ανοιξιάτικο soul χάδι, το σχεδόν δεκάλεπτο "Release", ένα αντισυμβατικό ταξίδι αυτόνομων πράξεων που δείχνει καθαρά τις προθέσεις τους να ανοίξουν νέους δρόμους, τις εξορμήσεις στο βασίλειο της pop στα "First In Flight" και "Purest Love", αλλά και το καλοκαιρινό "Make You Feel That Way". Ούτε ένα track δεν υστερεί, αντίθετα όλο το album είναι μια απτή απόδειξη της ζωντάνιας που έχει ένα μικρό κομμάτι του hip-hop, που μάλιστα τώρα τελευταία αρχίζει να ανακαλύπτεται και από τις μεγάλες εταιρίες oι οποίες βλέπουν ακόμα και το παμφάγο αμερικανικό κοινό να κουράζεται από τη συνεχή προβολή της glamour (ή trash, αν θέλετε) πλευράς του.

Μαζί με τους Blackalicious βρίσκεται μάλιστα μια μεγάλη guest list που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τους Chali 2N (Jurassic 5), Cut Chemist, Dilated Peoples, Zach De La Rocha, Ben Harper και Jaguar Wright.

Ο Gift Of Gab που αναλαμβάνει το στιχουργικό μέρος δίνει μια ελπίδα και σηκώνει τη σημαία του οπτιμισμού, ο Chief XCel στην παραγωγή κάνει τους Roots και τους De La Soul να αισθάνονται υπερήφανοι και το μείγμα ατμοσφαιρικού funk, R&B και jazzy hip-hop, μαζί με τη live ενορχήστρωση, την εποικοδομητική αγάπη για τα early 70s και την αναζήτηση των ορίων του hip-hop κάνει το Blazing Arrow μια κυκλοφορία που είναι καλό να ακούσει (αν όχι, να διαθέτει) κάθε fan της μουσικής, και όχι μόνο του συγκεκριμένου είδους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured