Μπορεί το pop punk των σημερινών Blink 182, (και λέω σημερινών γιατί όσοι έχουν ακούσει παλαιότερες δουλειές τους ξέρουν ότι κάποτε ήταν αρκετά διαφορετικοί), και των ομοίων τους να μεσουρανεί στο MTV και στα charts τα τελευταία χρόνια, όμως μέσα στο ατελείωτο οπλοστάσιο της Epitaph συνεχίζουν να υπάρχουν και να ηχογραφούν groups, πραγματικά καλούς, για το είδος, δίσκους.

Οι 98 Mute έρχονται από την σκηνή της Hermosa Beach της California, και ηχογραφούν από το 1996. Το “After The Fall” είναι το τέταρτο album τους, και συνεχίζουν να πατούν πάνω στα χνάρια των Dead Kennedys, Bad Religion και Suicidal Tendencies, πιστοί στο βαθιά πολιτικοποιημένο και σκεπτόμενο punk. Οι χαρακτηριστικές σπιντάτες κιθάρες συναντούν έξυπνους στίχους, άλλοτε κοινωνικά επαναναστατικούς και άλλοτε πιο προσωπικούς, οι οποίοι ίσως και να ενθουσιάσουν ορισμένους φίλους του είδους, αν και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η πρωτοτυπία είναι κάτι που θα χαρακτήριζε το album.

Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η πάρα πολύ αρνητική και κριτική στάση των 98 Mute απέναντι στην εμπορευματοποίηση της punk μουσικής, εκτοξεύοντας βέλη ενάντια σε αυτούς που μετέτρεψαν το ένδοξο παρελθόν τους σε ένα τραγικό τσίρκο, ξεπουλώντας τα ιδανικά που είχαν, αφήνοντας το πραγματικό punk να πεθάνει, ξεπουλώντας την ψυχή του σε πολυκαταστήματα ρούχων.

“Where did it all go wrong?” αναρωτιούνται, αναφερόμενοι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το punk κίνημα, το οποίο βέβαια σήμερα αποτελεί απλά soundtrack σε χαζές κωμικές κινηματογραφικές ταινίες και extreme sports videos. Καλύτερα να ρωτήσουν το αφεντικό τους στην Epitaph, για να πάρουν μία απάντηση...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured