Όσο και αν ψάχνεις στο εντυπωσιακό εξώφυλλο του νέου δίσκου του Bola για μια έστω λέξη που να προδίδει το περιεχόμενο δεν καταφέρνεις τίποτα πέραν του να χαθείς στα εξωπραγματικά όντα που είναι σχεδιασμένα τόσο στο εξώφυλλο όσο και στο εσωτερικό του διπλού βινυλίου (και του cd φαντάζομαι). Δείγμα ενός συνεσταλμένου μουσικού που απεχθάνεται την αυτοπροβολή ή ακόμα ένα trick στην μυστηριακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο δίσκος αυτός με το περίεργο όνομα και τις παράξενες βιο-μορφές στο εξώφυλλο;

Όπως και να έχει το θέμα ο συμπαθής Darrell Flitton (ή αλλιώς Bola) προτίμησε να αφήσει τη μουσική να μιλήσει για αυτόν και έκανε πολύ καλά γιατί με το Fyuti ξεπέρασε τόσο το πολύ καλό ντεμπούτο του Soup όσο και το EP Mauver που ακολούθησε δυο χρόνια μετά. Φαντάζομαι οι μουσικοί κύκλοι στην πόλη του το Manchester θα το γιόρτασαν δεόντως μια και όπως είχα παρατηρήσει ιδίοις όμμασι ο Bola τρέφει ουκ ολίγες συμπάθειες στα πέριξ της Oldham Street.

Άλλωστε η Skam είναι το καμάρι της ηλεκτρονικής σκηνής της πόλης και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δυο ‘παιδιά’ της, ο Bola και οι Boards of Canada, κυκλοφόρησαν δυο εξίσου καταπληκτικούς δίσκους. Μάλιστα με τους δεύτερους ο Bola δείχνει να έχει μια εντελώς ταυτόσημη πορεία (σχεδόν ταυτόχρονες κυκλοφορίες δίσκων) όπως επίσης και πολύ κοντινές μουσικές καταβολές. Ίσως το μόνο που στερείται ο Bola είναι της κατάλληλης προβολής μια και οι Boards με την ένταξη τους στην Warp και την Matador για τις Η.Π. χτύπησαν φλέβα χρυσού.

Μουσικά τώρα, ο Bola στο Fyuti δείχνει ένα από τα πιο ώριμα δείγματα που μας έχει δώσει η electronica τον τελευταίο καιρό. Η μελωδικές γραμμές τείνουν να γίνουν λίγο πιο σκοτεινές και ελαφρώς πιο σκληρές από ότι στο ντεμπούτο του, αλλά οι συνθέσεις είναι σίγουρα πιο άρτιες με την κάθε ιδέα του να αναπτύσσεται και να ολοκληρώνεται σε καθένα από τα δέκα κομμάτια. Οι ποικιλία των ηχοχρωμάτων είναι πρωτοφανής για τέτοιου είδους κυκλοφορία και είναι σίγουρο ότι ο Bola δούλεψε πολύ όλο αυτόν τον καιρό που απουσίαζε δισκογραφικά για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Τα περισσότερα σχόλια μάλλον περιττεύουν, το Fyuti είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στα αγαπημένα μας ακούσματα για πολύ καιρό ακόμα, οπότε το μόνο που μένει είναι κλείσουμε με την προτροπή να αποκτήσετε αυτόν τον δίσκο ακόμα και αν η ηλεκτρονική μουσική δεν είναι στο καθημερινό σας μενού.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured