Ενα εξαμελές big-beat σχήμα της Skint Records που βρισκόταν στις μεγάλες δόξες του όταν ο Fatboy Slim, οι Chemical Brothers και οι Bentley Rhythm Ace έδιναν νόημα και εμπορική απήχηση στον όρο, βρέθηκε να περνά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με φιλοδοξίες για διεθνή καριέρα. Σύντομα όμως όλα έκαναν φτερά, εξαιτίας του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του lead singer Wrekked Train, o οποίος αποχώρησε στην αρχή της tour τους επισημαίνοντας ..."καλλιτεχνικές διαφορές". Αν βάλουμε και την αποχώρηση του "πληκτρά" Matt Harvey, το μέλλον το Lo-fis έμοιαζε αβέβαιο.

Σίγουρα, λοιπόν, η επιστροφή τους, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη και τελευταία ολοκληρωμένη studio δουλειά τους, το 'How To Operate With A Blown Mind', παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους τους μουσικόφιλους, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν πάθει overdose από τον dance/rock υβρίδιο.

Επίσημος frontman είναι πλέον ο Albino Priest, ένας εκ των δύο ιδρυτών του σχήματος, αλλά αυτό που διακρίνει το νέο album είναι η ελευθερία κινήσεων της μπάντας που δεν ασφυκτιά πλέον κάτω από την έντονη προσωπικότητα του πρώην lead singer. Υπάρχει ποικιλομορφία και στον ήχο και στα φωνητικά, με σημαντικούς guests: Τον Bootsy Collins (στο μέτριο 'On The Pier') τον Greg Dulli (να δίνει ζωή και ψυχή στο 'Somebody Needs You'), αλλά και την Lisa Millett.

Ξεχωρίζει το χορευτικότατο 'What You Want' που ανοίγει το album, το soul-pop 'Feel What I Feel' που μας γυρίζει σε Motown εποχές και το "Lo Fi's in Ibiza" που θα μπορούσε (με ένα καλό remix) να γίνει dance χιτάκι, χωρίς να υπάρχει track που να υστερεί σημαντικά.

Κάτι μεταξύ ευφορίας του Manchester και του rock, όπως το αντιλαμβάνεται ο Norman Cook, με τα μπάσα στο full, τους ρυθμούς άκρως χορευτικούς (όπου βέβαια δεν πέφτουν για να χαλαρώσουμε με soul/pop) και το p-funk να βασιλεύει, η νέα δουλειά των Lo Fidelity Allstars τους κρατά ενεργούς στη βρετανική σκηνή, αλλά δεν τους χαρίζει νέους fans. Μόνο και άλλες θέσεις σε playlist βρετανικών parties...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured