Άλλο ένα περσινό αξιόλογο album, που φέρνει στη χώρα μας φέτος η Olon Music.

Ας πάμε λοιπόν γρήγορα στις απαραίτητες συστάσεις: Πίσω από το όνομα As One βρίσκεται ο γνωστός techno master Kirk De Giorgio που, μέσα από το υβρίδιο που σκαρώνει, μας κάνει να θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένο τον τίτλο του album. Soul για τον εικοστό πρώτο αιώνα.

Κινούμενος σε μια "άλλη", φευγάτη techno-soul διάσταση, δεν βράζει στο ίδιο καζάνι με κανένα άλλο project που έχουμε ακούσει, έστω και με τις ίδιες προθέσεις.

Δεν είναι απλά οι ατμόσφαιρες που χτίζει ο Kirk, είναι και ο τρόπος που ταλαιπωρεί το υλικό του και το αποδομεί, είναι και ο σαφής εκλεκτικισμός που τον διακρίνει στις επιλογές των samples, αυτά που τον κρατούν ψηλά στο ρόστερ των δημιουργών που εκτιμούμε.

Η κλειστοφοβική electronica του χαριεντίζεται με τη nu jazz, τη soul και το P-funk, σε όλες τους τις εκφάνσεις... Τον πετυχαίνουμε σε breakbeats, σε ambient τοποθεσίες, σε house, σε 4/4 beat, ακόμα και σε 2-step.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα drums και μπάσο προσπαθεί να περάσει μια υποτυπώδη οργανική χροιά. Ακόμα και η ζεστή φωνή του Simon Jinardu, που χρησιμοποιείται σε δύο κομμάτια, ενσωματώνεται όπως και όλα τα υπόλοιπα όργανα. Δεν λειτουργεί πάντα το fusion (κυρίως όταν επίτηδες γίνεται λιγότερο soulful), αλλά αξίζει πραγματικά να το ακούσετε.

Το κρύο αίμα της σκηνής του Detroit στη ζεστή αγκαλιά της Motown...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured