Papa M - Whatever, Mortal

O κύριος Dave Pajo (Papa M ή Aerial M), με υπηρεσία σε σημαντικά σχήματα όπως αυτά των Tortoise και Slint, το εκανε και πάλι το θαύμα του. Παρέα με τον Will Oldham (στην παραγωγή και στο παίξιμο οργάνων), συνέθεσε την πιο folky δουλειά του.

Γλυκόπικρη μελαγχολία διαπερνά το album, τις μελωδίες του, τις ενορχηστρώσεις του που έχουν μια αξιέπαινη οικονομία, διατηρώντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα.

Δεν ξέρω αν είναι καταλυτική η παρουσία του Oldham, πάντως οι δυό τους φαίνεται ότι βαδίζουν σωστά (προς το μέρος του δεύτερου) και δεν κρύβουν την αγάπη τους για το νεο-ακουστικό κίνημα, το Leonard Cohen, χωρίς να παραλείπεται η κιθαριστική instrumental πλευρά του Dave.

Από όλες τις απόψεις, ένα εξαιρετικό album...

8


The Reindeer Section - Y’all Get Scared Now, Ya Hear

 

Με βασικό πυρήνα τους Gary Lightbody και Jonny Quinn των Snow Patrol από το Belfast (οι μοναδικοί εκτός Γλασκώβης), η κολλεκτίβα των The Reindeer Section είναι μια all-star μπάντα από σημαντικούς μουσικούς της Σκωτίας.

Δεκαπέντε μουσικοί από groups όπως οι Arab Strap, οι Belle & Sebastian και οι Mogwai, που βρέθηκαν μαζί και μέσα σε 10 μέρες ηχογράφησαν το Y’all Get Scared Now, Ya Hear.

Διαφορετικοί δρόμοι, διαφορετικά ταλέντα αλλά στο αποτέλεσμα κοινή, χαμηλόφωνη και μινιμαλιστική παραγωγή, απλές, αλλά πανέμορφες, εύθραυστες, χαμηλόφωνες (χωρίς να λείπουν και οι περιστασιακές εξάρσεις) indie μελωδίες που φέρνουν στο μυαλό τους Snow Patrol, Low, Smog και Sebadoh.

7

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured