Μοιάζει να θέλει να αντηχήσει σε ανοιχτούς χώρους και να απλωθεί στην ατμόσφαιρα ο Μιχάλης Δέλτα. Καλά κάνει. Το νέο του άλμπουμ Life Is Now αποτελείται από 11 ορχηστρικά κομμάτια σε σύνθεση, παραγωγή και ενορχήστρωση δική του, στον φορμαλιστικό κορμό των οποίων συνέβαλλαν τα μέγιστα ο Νίκος Βελιώτης, ο Χρήστος Λαϊνάς και ο Σταύρος Παργινός

Ο Μιχάλης Δέλτα, μετά από τόσο μεγάλη πορεία στο γνώριμο τερέν του, μπορεί να θεωρηθεί πλέον δημιουργός με συγκεκριμένες ανησυχίες και με ευδιάκριτη κοσμοθεωρία. Μακριά από την εξωστρέφεια του Tech Me Away (2010) και των προηγούμενων δίσκων του, τα νέα αυτά τραγούδια ατενίζουν σε ανοιχτή θέα. Το άλμπουμ περιέχει σεμνά καλούδια όπως το "Rising Cities" –το οποίο θα μπορούσε να είναι score ενός λιγομίλητου υπαρξιακού μελοδράματος στα γκρίζα τοπία της Σκανδιναβίας– ή το ομώνυμο "Life Is Now", που αντίστοιχα θα μπορούσε να είναι το score ενός ταξιδιάρικου ντοκιμαντέρ για υποτιμημένους performance artists σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Ο έμπειρος καλλιτέχνης εξελίσσει τη γλώσσα του και δεν το βάζει κάτω. Καίγεται να ακουστεί επίκαιρος και εξελίσσει τον δυναμικό πυρήνα των στιλιστικών του αγωνιών. Και το καταφέρνει με αξιοθαύμαστη ακεραιότητα.  Το ιδιότυπο Life Is Now αποτυπώνεται έτσι ως ένα νεφελώδες ambient δημιούργημα που μπορεί να εξατμιστεί σύντομα, ωστόσο θα έχει βρει τους (λίγους) αποδέκτες τους οποίους θέλει, πριν γίνει ανάμνηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα 11 αυτά ορχηστρικά αισθάνεσαι να τα χτυπάει κρύος, νυχτερινός αέρας. Στο "Late Night People" γινόμαστε συνένοχοι σε ένα πνιγηρό αίσθημα μοναξιάς, στο "Ubha Line" βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι –και μόνοι– σε έναν άδειο συρμό του μετρό. Το "With My Whole Being", πάλι, είναι μια γενναία ερωτική εξομολόγηση μιας καρδιάς με advanced λογισμικό, ενώ το "The Strongest Light" σηκώνει ambient θόρυβο, προσδίδοντας γοητεία σε ένα υπόκωφο groove. 

Η απόπειρα ετούτη, ωστόσο, εμπεριέχει κάμποσες ιδέες οι οποίες μένουν μάλλον ανολοκλήρωτες. Με λίγα λόγια, ο Μιχάλης Δέλτα εγκλωβίζει τους ακροατές στο …«μερικό τραγούδι». Όμως ο δίσκος θα ευδοκιμήσει σε όσους μουσικόφιλους θα πέσουν πάνω του με όρεξη και φρεσκάδα, ανάλογη με αυτήν με την οποία πέφτουν σε οτιδήποτε τους γεμίζει «ζωή» και που συμβαίνει στο «τώρα», χωρίς αναλύσεις, αναπτύξεις και ερμηνείες.

{youtube}5EDrMuw2TIg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured