Avopolis

Η βιομηχανία διασκέδασης της Νότιας Κορέας είναι τόσο μεγάλη που κάθε χρόνο εκπαιδεύονται δεκάδες νέοι στο τραγούδι και τον χορό με μοναδικό στόχο να γίνουν Kpop idols. Όποιος καταφέρει και ξεχωρίσει είναι λες και κέρδισε στο καζινο NetBet καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτήν την κουλτούρα διαφορετική αλλά και κολλητική;

Εθιστική μουσική

Η K-pop προσφέρει ποικιλία μουσικών στυλ, συνδυάζοντας στοιχεία από διάφορα είδη όπως το pop, το hip-hop, το R&B, το ηλεκτρονικό κ.ά. Οι μελωδίες και τα ρυθμικά της κομμάτια συνήθως είναι εθιστικά και μπορούν να συνδεθούν με ακροατές από διάφορα πολιτισμικά υπόβαθρα. Ο groovy ρυθμός, τα σαγηνευτικά beats και οι επαναλαμβανόμενες λέξεις όπως «Sorry, Sorry» του Super Junior  και το μελωδικό «me likey likey likey» από το «Likey» των Twice,  είναι ένα τρανό παράδειγμα της συνταγής.

Απίστευτες χορογραφίες

Η εντυπωσιακή χορογραφία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο να κάνει τα τραγούδια της K-pop αξέχαστα. Τα περισσότερα συγκροτήματα K-pop αναμειγνύουν διάφορα στυλ και στοιχεία χορού στο χορευτικό τους νούμερο τα οποία είναι τόσο απαιτητικά που κάθε φορά εκπλήσουν τους θαυμαστές τους με την απόδοσή τους. Τα γκρουπ ενσωματώνουν επίσης μερικές εμβληματικές χορευτικές κινήσεις (π.χ., τις ιδιαίτερες χορευτικές κινήσεις στο "Bboom Bboom" του Momoland και το χορό των ώμων στο "WANNABE" του ITZY) για να ξεχωρίσουν. Αυτοί οι χοροί έχουν γίνει viral και έχουν μετατραπεί σε μοντέρνες προκλήσεις χορού όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Οπτικά Στοιχεία

Υπάρχει κάτι στην K-pop που αγγίζει την καρδιά, την ψυχή και τα συναισθήματα των ανθρώπων παρά το γλωσσικό εμπόδιο. Εκτός από τα πολύχρωμα ρούχα, τις διασκεδαστικές χορευτικές κινήσεις και τους επαναλαμβανόμενους κολλητικούς στίχους, η K-pop καταφέρνει πολλά περισσότερα.

Απλώς ακούγοντας και παρακολουθώντας μουσικά βίντεο και παραστάσεις, μπορεί κάποιος να κατανοήσει την ιστορία ή το μήνυμα του τραγουδιού χωρίς καν να καταλάβει τους στους στίχους του. Αν κολλήσει κιόλας, το πιθανότερο είναι ότι θα ξεκινήσει να ψάχνει για τη μετάφραση των στίχων και μπορεί ακόμη και να αρχίσετε να μαθαίνει τη γλώσσα!

Τα μουσικά βίντεο της K-pop είναι συχνά πολύ προσεγμένα και διακριτικά παραγμένα, με εντυπωσιακά και δημιουργικά σκηνικά, κοστούμια και χορογραφίες. Αυτά τα οπτικά στοιχεία καθιστούν τα βίντεο ελκυστικά για το κοινό και προσελκύουν περισσότερα βλέμματα.

Πολυτάλαντα K-pop Idols

Δεδομένου ότι τα είδωλα της K-pop φαίνονται πάντα τόσο εντυπωσιακά, τι τα κάνει ακόμα πιο γοητευτικά και ελκυστικά; Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα ταλέντα τους! Έχουν παρακολουθήσει άπειρα μαθήματα για να βελτιώσουν τα φωνητικά, τον χορό, το ραπ, ακόμη και τις δεξιότητές τους στην υποκριτική. Πέρα από τις βασικές του δεξιότητες, κάθε είδωλο έχει επίσης τα δικά του μοναδικά σετ δεξιοτήτων, τα οποία κάποιος ανακαλύπτει εύκολα μόλις το ψάξει περισσότερο.

Γοητευτικές προσωπικότητες

Όταν κάποιος τελικά γίνει λάτρης της K-pop, δεν αγαπάει μόνο τη μουσική… αγαπάει και τα είδωλα. Τους θαυμάζει ως ανθρώπους, όχι μόνο ως διασημότητες και τελικά καταλήγει να αναζητάει πληροφορίες και βίντεο για να μαθαίνει όλο και περισσότερα. Αυτό δίνει μια κοινωνική διάσταση στην Kpop καθώς η σύνδεση με τα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες σε προσωπικό επίπεδο, καθιστά τη μουσική αυτή μέρος της ταυτότητάς τους.

Κοινότητα και Διαδραστικότητα

 Οι οπαδοί της K-pop συχνά συμμετέχουν σε κοινότητες, συζητώντας για τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, δημιουργώντας περιεχόμενο και διασκεδάζοντας μεταξύ τους. Η διαδραστικότητα αυτή δημιουργεί μια ενθουσιώδη και αφοσιωμένη κοινότητα οπαδών. Πίσω από την επιτυχία ενός συγκροτήματος K-pop ή ενός idol κρύβεται ένας ενεργός, αφοσιωμένος και υποστηρικτικός θαυμαστής. Παίζει σημαντικό ρόλο βοηθώντας τους να κυριαρχήσουν στα μουσικά charts και να κερδίσουν διάφορα βραβεία. Ένα fandom δεν είναι απλώς μια απλή ομάδα, αλλά μια κοινότητα οπαδών της K-pop που ενώνονται. Κάθε fandom έρχεται με ένα όνομα (συνήθως με ενδιαφέρουσες σημασίες) που προέρχεται από μια ομάδα K-pop ή καλλιτέχνη.

 

Παγκόσμια Δημοτικότητα

 Οι K-pop καλλιτέχνες έχουν επιτύχει παγκόσμια δημοτικότητα χάρη στη διεθνή προώθηση από τις εταιρείες παραγωγής και τις πλατφόρμες ψυχαγωγίας. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Κ-ποπ. Το να πηγαίνει κάποιος σε μια συναυλία K-pop είναι σαν να μπαίνει σε έναν διαφορετικό κόσμο – σ’ έναν κόσμο όπου μπορείς να κάποιος να περνάει καλά, να τραγουδάει και να χορεύει με την καρδιά του με τα τραγούδια που αγαπάει και στο τέλος δεν θέλει να τελειώσει.

Αυτό που κάνει τις συναυλίες της K-pop εξαιρετικές είναι τα swinging lights sticks, οι συγχρονισμένες φωνές των θαυμαστών, το γεμάτο ενέργεια πλήθος και πάνω από όλα, η ζωντανή εμφάνιση επόμενου επιπέδου.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη διασκέδαση και την συγκίνηση μια συναυλίας που κάνει το κοινό πιο αφιοσιωμένο στην μουσική, στα είδωλα και σε όλο αυτό το συναίσθημα που ενώνει τον κάθε οπαδό. Όλο αυτή η ενότητα δημιουργεί ένα τεράστιο fandom, ένα παγκόσμιο κοινό που δείχνει πως η Kpop δεν είναι απλά μια μόδα που θα περάσει.

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured