Avopolis

Παρακάτω θα διαβάσετε ορισμένα από τα πιο απίθανα πράγματα που συνέβησαν όσο οι ηθοποιοί περίμεναν να τους καλέσουν για γύρισμα.

 Ο Michael J. Fox γύρισε το θρυλικό Back to the Future παράλληλα με τη σειρά Family Ties

Σε λίγες ταινίες έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός «τέλεια». Μία από αυτές είναι το Back to the Future, μια αγαπημένη ταινία που, ωστόσο, πέρασε από σαράντα κύματα.

Το Back to the Future ξεκίνησε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να πηγαίνει στον Eric Stoltz. Μερικές εβδομάδες αφότου ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινία όλοι κατάλαβαν ότι ο Stoltz δεν ήταν κατάλληλος για τον ρόλο. Γι’ αυτό οι Robert Zemeckis και Steven Spielberg απευθύνθηκαν στο NBC, όπου παιζόταν το Family Ties, και παρακάλεσαν τους υπεύθυνους της σειράς να επιτρέψουν στον Michael J. Fox (ο οποίος ήταν και η αρχική τους επιλογή) να παίξει στην ταινία.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 24χρονος Καναδός ηθοποιός να ασχολείται με το Family Ties από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, και στη συνέχεια με το Back to the Future μέχρι τις 4 το πρωί. Ενδιάμεσα τον μετέφεραν σε ένα βαν όπου είχαν τοποθετήσει ένα στρώμα, ώστε ο Fox να μπορεί να κοιμάται.

 Αυτό γινόταν για 2 ολόκληρους μήνες, με τον ηθοποιό να έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησης. Ωστόσο, το Back to the Future είχε τεράστια επιτυχία και έκανε τον Fox σούπερ σταρ.

 Ποιος είναι καλύτερος στο πόκερ: ο Ben Affleck ή ο Toby Maguire

Με τους δύο σταρ να έχουν αρκετό χρόνο ανάμεσα στις σκηνές τους, οι φήμες στο Χόλυγουντ έδιναν και έπαιρναν: Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης πόκερ; Και οι δύο ηθοποιοί ήταν λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών, και τα παιχνίδια καζίνο στα οποία συμμετείχαν ήταν επικά.

 Μερικά μόλις χρόνια μετά η απάντηση στο ερώτημα «ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης» βρήκε την απάντησή της, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Tobey Maguire διοργάνωνε τουρνουά πόκερ, στα οποία έπαιζαν κυρίως ηθοποιοί του Χόλυγουντ, όπως ο Ben Affleck, με τον Maguire να φημολογείται ότι είχε κερδίσει μέσα σε 4 χρόνια γύρω στα 30 με 40 εκατομμύρια δολάρια.

 Ο Sylvester Stallone πέρασε 9 μέρες στην εντατική

Λίγες σειρές ταινιών έχουν επηρεάσει τους φίλους του κινηματογράφου όσο το Rocky. Με την εκπληκτική πρώτη ταινία (η οποία κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας) ο Stallone έγινε διάσημος στο Χόλυγουντ και άνοιξε τον δρόμο για πολλά σίκουελ, όπως το Rocky IV, το οποίο είναι μία από τις πιο cult ταινίες των 80s.

 Ο αντίπαλος του Rocky στην ταινία είναι ο Ρώσος Ivan Drago, μια καρικατούρα βγαλμένη από τον ψυχρό πόλεμο. Στα γυρίσματα της ταινίας ο Stallone είπε στον Dolph Lundgren, τον ηθοποιό που υποδυόταν τον Drago, να τον χτυπήσει κανονικά. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Stallone να καταλήξει στην εντατική. Φυσικά τα γυρίσματα διακόπηκαν, καθώς ο Stallone δεν ήταν μόνο ο πρωταγωνιστής, αλλά και ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης της ταινίας.

 Ο John Hurt γύρισε άλλη ταινία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Heavens Gate

Ο σκηνοθέτης Michael Cimino ήταν διαβόητος για την τελειομανία του. Στα γυρίσματα του Heaven’s Gate ο σκηνοθέτης διαφωνούσε συνεχώς με τους ηθοποιούς, με αποτέλεσμα να έχει αποξενωθεί πλήρως από όλους τους συντελεστές της ταινίας. Έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Heaven’s Gate είχε ο John Hurt, ο οποίος είχε ήδη συμφωνήσει να παίξει και στην κλασική πλέον ταινία The Elephant Man.

 Η παρουσία του Hurt τους μήνες που χρειάστηκε ο Cimino να γυρίσει το Heaven’s Gate ήταν τόσο μικρή, που ο ηθοποιός κατάφερε να γυρίσει το The Elephant Man χωρίς να λείψει λεπτό από το Heaven’s Gate. Πρόκειται για κάτι ανήκουστο στον κόσμο του κινηματογράφου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured