Ναταλία Πετρίτη

Έναν νέο δίσκο με τίτλο Romance πρόκειται να δούμε από τους αγαπημένους πια Fontaines D.C., ο οποίος και θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου από την XL Recordings. Και ως preview αυτού, το συγκρότημα έδωσε ήδη στη δημοσιότητα το lead single του με τίτλο Starburster”, συνοδευόμενο από το music video που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Το Romance ακολουθεί το άκρως επιτυχημένο Skinty Fia του 2022 και σε αυτό θα δούμε στοιχεία hip-hop, shoegaze, grunge και πολλά ακόμη, με το Ιρλανδέζικο act να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο σε θεματικές όπως η εθνικότητα, η ταυτότητα και ο ιδεαλισμός. Το Romance σηματοδοτεί επίσης την πρώτη συνεργασία τους με τον παραγωγό James Ford.

«Είχαμε πάντα αυτό το αίσθημα ιδεαλισμού και ρομαντισμού», δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Conor Deegan. «Κάθε δίσκος μας ξεμακραίνει από αυτό μέσα από την παρατήρησή μας μέσα από το φακό της Ιρλανδίας, τόσο ευθέως όσο στο Dogrel. Ο δεύτερος δίσκος μας  (A Hero’s Death) σχετίζεται με την αποσύνδεση και ο τρίτος (Skinty Fia) είναι για την εκτοπισμένη Ιρλανδία στη διασπορά.. Τώρα αναζητάμε το πού και ο τι ακόμα μένει για να το αντιμετωπίζουμε με ρομαντισμό».

«Λέμε σε αυτόν τον δίσκο πράγματα που θέλαμε να πούμε πολύ καιρό τώρα», συμπληρώνει ο frontman Grian Chatten. «Δεν πιστεύω ότι τελειώνει ποτέ, αλλά είναι ωραίο να νιώθεις ότι σου έχει φύγει ένα βάρος».

Το “Starburster” είναι μόλις μια πρώτη γεύση από την experimental κατεύθυνση που παίρνουν οι Fontaines σε αυτόν τον δίσκο. Το κομμάτι είναι εμπνευσμένο από μια κρίση πανικού που είχε ο Grian Chatten στον σταθμό St Pancras του Λονδίνου, και στο track ακούγονται hip-hop-influenced drums.

Την προηγούμενη χρονιά, ο Chatten κυκλοφόρησε και τον ντεμπούτο solo δίσκο του, Chaos for the Fly. Οι Fontaines D.C. συμμετείχαν επίσης σε ένα charity EP με τίτλο ceasefire, μέσω του οποίου μαζεύτηκαν χρήματα για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που βρίσκονται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Romance Album Artwork:

 

Romance Tracklist:

01. Romance

02. Starburster

03. Here’s The Thing

04. Desire

05. In The Modern World

06. Bug

07. Motorcycle Boy

08. Sundowner

09. Horseness is the Whatness

10. Death Kink

11. Favourite

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured