Ναταλία Πετρίτη

Αντιμονοπωλιακή αγωγή αντιμετωπίζει η Live Nation από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η Wall Street Journal. Η μητρική εταιρεία της Ticketmaster αποτελεί αντικείμενο έρευνας αυτή την περίοδο, σχετικά με ενδεχόμενη κατάχρηση ισχύος το 2022 και συγκεκριμένα σε σχέση με την αποτυχία ορθής εμπορικής διανομής των εισιτηρίων της Eras Tour της Taylor Swift. Η μήνυση που αντιμετωπίζει η Live Nation αφορά στο promotion των συναυλιών όπως και στα ticketing operations, τα οποία φαίνεται πως καταπάτησαν τον προβλεπόμενο από τους κανονισμούς ανταγωνισμό στην αγορά εισιτηρίων ζωντανής μουσικής.

Η έρευνα που διεξάγεται αυτό το διάστημα σχετικά με την υπόθεση φαίνεται πως είναι και η πιο σοβαρή μέχρι στιγμής, έπειτα από μια σειρά από προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αγορά εισιτηρίων για συναυλιακά θεάματα τα τελευταία χρόνια. Το φαινόμενο άρχισε σταδιακά να γιγαντώνεται από το 2010 και έπειτα, χρονιά συγχώνευσης της Live Nation με την Ticketmaster. Στις έρευνες είναι φυσικά αντικείμενο και τα υψηλά κόμιστρα για τα εισιτήρια, η προβληματική υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών και η άδικη κυριαρχία της εταιρείας στην αμερικανική αγορά, οδηγώντας σε άτυπο μονοπώλιο εις βάρος των καταναλωτών.

Η Ticketmaster βρίσκεται αυτή τη στιγμή πίσω από το 80% των εισιτηρίων που πωλούνται στα μεγαλύτερα συναυλιακά venues των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Από την πλευρά της, η Ticketmaster αρνείται ότι διατηρεί μονοπωλιακή πολιτική.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured